Start-up: Deel je content met Swiftslide

Francis Knudde van Swiftslide. © .

Zo vaak moeten ze het zelfde soort slides of presentaties maken, maar toch doen ze dat elk op hun eilandje. In een groot bedrijf zit zo’n content al snel verspreid in een kluwen van verschillende plekken, waar een kat zijn jongen niet in terug vindt. Ook bij IT-reus Cegeka was dat het geval, en ze vonden de oplossing, die nu met de start-up Swiftslide wordt vermarkt.

“Met 2500 medewerkers wordt er bij Cegeka heel wat content gecrëerd”, zegt Francis Knudde van Swiftslide. “Dagelijks moeten er slides en presentaties gemaakt worden, waarvoor vaak dezelfde informatie nodig is als iemand anders daags voordien nodig had. En dat is intern allemaal wel te vinden op ons content colaborationplatform Sharepoint, beschikbaar voor iedereen, maar je moet het weten te vinden.”

Om aan dat probleem voor eens en altijd te verhelpen, trok Cegeka tijd en geld uit. Zo’n 500.000 euro werd de afgelopen jaren geïnvesteerd in de zoektocht naar een manier om beschikbare content goed te ontsluiten. “We hebben dat als een R&D-project behandeld, en hebben er bijna twee jaar op gewerkt, tot we halfweg dit jaar een eerste versie van onze oplossing afhadden: een soort laag bovenop alle beschikbare informatie die ze beter doorzoekbaar maakt, dankzij een innovatief intelligent suggestiesysteem. Een algoritme houdt bij wie welke slide wanneer gebruikt, en op die manier kan Swiftslide story creators bepaalde slides, video’s of andere content voorstellen die binnen eenzelfde context vaak gebruikt worden in combinatie met informatie die de gebruiker zelf al selecteerde. Zo bouw je verhalen op basis van de ervaringen en de expertise van anderen binnen jouw community of organisatie.”

En toen zag men bij Cegeka dat Swiftslide niet alleen voor intern gebruik handig was. “Ook andere bedrijven worstelen met gelijkaardige problemen, en dus was het bijna evident om er mee naar de markt te gaan. Dat we daarvoor een spin-off zijn begonnen en het niet onder de grote bedrijfsnaam deden, sprak ook voor zich. Het is vooral belangrijk dat je dit als product kunt bekendmaken, dat het een sterk merk wordt. Maar natuurlijk is er nauwe samenwerking tussen beide bedrijven waar het gaat om support en andere technische ondersteuning.”

Swiftslide wordt aangeboden als een SaaS-oplossing, die je met een free trialversie alvast eens kunt uittesten. “Voor educatieve doeleinden rekenen we lagere tarieven aan”, voegt Knudde nog toe. Laat de klanten nu maar komen? Ja, dus, om te beginnen volgende maand, wanneer op het Stima Congres Swiftslide zal worden gebruikt om alle presentaties en content met de bezoekers te delen.

En verder? “We zullen om te beginnen een direct sales-aanpak uitrollen om klanten te werven”, klinkt het. “Op de Web Summit hebben we alvast veel geïnteresseerden gesproken die potentiële klanten zijn, in Nederland zijn er al twee Cegekaspin-offs die het product ook gebruiken. Daarnaast zoeken we ook partners die als resellers willen optreden. Eind 2017, als we ons lightmodel lanceren, willen we dan overstappen op een online salesmodel, waarbij je het product rechtstreeks via onze website kunt aanschaffen.”

Met Swiftslide hoopt Knudde in de eerste plek België en Nederland te veroveren, maar ook andere landen zullen aan de beurt komen. “In de eerste plaats die waar al een Cegeka-vertegenwoordiging is”, klinkt het. “Dat plannen we niet voor eind 2017, maar het feit dat er in Portugal en Spanje ook al interesse is, doet ons wel wat vooruitlopen op die timing.”

Van hier af moet Swiftslide dus gaan. “We zijn niet op zoek naar bijkomende investeringen”, zegt Francis, “al staat de deur zeker open voor interessante voorstellen van partners die ons technisch of commercieel iets kunnen bijbrengen. Naar een puur financiële injectie zijn we momenteel niet op zoek, al zullen we een interessant voorstel altijd goed bekijken.”

Swiftslide

Maatschappelijke zetel: Hasselt

Aantal vennoten: 1

Op zoek naar bijkomend kapitaal? Niet echt, maar een interessant aanbod zal worden bekeken.

Website: www.swiftslide.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content