Stormloop op iPad 2

Stefan Grommen

14/03/2011 - 09:38

Analisten denken dat er in het openingsweekend 400.000 tot 600.000 iPads 2 verkocht zijn.

De verkoopscijfers van de Apple iPad 2 in het eerste weekend liggen daarom ongeveer even hoog als bij de iPad één in de eerste week. Alle winkels in de grote Amerikaanse steden die de iPad 2 verkochten, waren al snel (vaak al vrijdagavond) uitverkocht. In de online winkel van Apple wordt een levertermijn verwacht van 3 tot 4 weken voor alle versies van de iPad 2.

Analisten hadden de stormloop niet echt verwacht, omdat de iPad 2 'slechts' een update is van de eerste Apple tablet. Maar in realiteit waren de rijen aan de winkels dubbel zo lang als bij de eerste iPad, ook omdat er vooraf nog geen iPad konden worden besteld.

Hier en daar wordt nu al het cijfer van 30 miljoen verkochte iPads in 2011 genoemd. Hoewel dat meer dan het dubbele is van de iPad-verkoop vorig jaar, bestempelen sommige analisten dat zelfs als een conservatieve schatting.

Opmerkelijk was trouwens ook dat uit een kleine steekproef bij 200 mensen van analistenkantoor Piper Jaffray & Co. bleek dat het merendeel van hen nog geen iPad-bezitter was. Wat dus zou betekenden dat de voetafdruk van Apple op de tabletmarkt vergroot.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

michelangelo | 14 maart 2011

ja ook de andere keken eerst de kat uit de boom, en nu willen ze ook allemaal een namaak iPad lanceren! zoals dat in die landen gebruikelijk is. Geef mij maar het originele van Apple, want sinds 2008 werk ik met een iMac 24" nog steeds zonder problemen, en met plezier bekijk ik elke ochtend het prachtige beeldscherm.

Ongepast?

communisplus | 14 maart 2011

En Reuters meldt net dat 60% bestaande iPad-gebruiker is, 40% nieuwe aanwas. Iedere iPad-koper zou al reeds minimaal 1 Apple-product hebben. De cijferhype is niet te stoppen!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan