STS Group plant grote overname

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De Franse STS Group, gespecialiseerd in ‘digital trust’-oplossingen, staat sinds vandaag genoteerd op de Brusselse kmo-beurs Alternext. Het bedrijf heeft z’n omzet vorig jaar zien vervijfvoudigen na de overname van de Risc Group. En met een nieuwe overname zou die omzet opnieuw maal drie moeten gaan. Aanvankelijk was STS Group gespecialiseerd in een oplossing voor de capturing van informatie die vervat zit in de applicatiespools om er bewijselementen aan toe te voegen alvorens ze op te slaan, zodat die een bewijskracht meekrijgen. Dat is die fameuze ‘digital trust’. In 2006 kocht het bedrijf het Belgische Logon SI, gespecialiseerd in archivering van grote volumes.

De Franse STS Group, gespecialiseerd in ‘digital trust’-oplossingen, staat sinds vandaag genoteerd op de Brusselse kmo-beurs Alternext. Het bedrijf heeft z’n omzet vorig jaar zien vervijfvoudigen na de overname van de Risc Group. En met een nieuwe overname zou die omzet opnieuw maal drie moeten gaan.

Aanvankelijk was STS Group gespecialiseerd in een oplossing voor de capturing van informatie die vervat zit in de applicatiespools om er bewijselementen aan toe te voegen alvorens ze op te slaan, zodat die een bewijskracht meekrijgen. Dat is die fameuze ‘digital trust’. In 2006 kocht het bedrijf het Belgische Logon SI, gespecialiseerd in archivering van grote volumes. In 2007 kwamen daar Keyvelop (verzekerde en bewijskrachtige elektronische gegevensuitwisseling) en ipsCA in 2009 (elektronische handtekeningen en traceerbaarheid. Maar ook en vooral de weg Risc Group in 2010, die gespecialiseerd is in back-up met rechtstreekse elektronische toegang voor 35.000 klanten. Die overname maakte van STS Group een bedrijf met bijna 100 miljoen euro omzet en een netto groepsresultaat van 10 miljoen euro.

Voortaan positioneert STS zich als ontwikkelaar van ‘end-to-end’ digital trust-oplossingen. Het biedt z’n software zowel onder het klassieke licentiemodel aan als in SaaS- en cloud-mode. Het bedrijf heeft trouwens net een wereldwijde overeenkomst afgesloten met Microsoft binnen het kader van het Microsoft Office 365-aanbod.

Maar de groep wil verder op dat groeipad, met een jaarlijkse groeidoelstelling van 25 procent. Beter nog, de ceo Bernard Calvignac (begin jaren ’90 nog baas van Econocom België) zou in de komende weken een overname kunnen aankondigen die “de omzet moet verdrievoudigen”. Doelwit? “Een bedrijf dat een elektronische link heeft met z’n klanten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content