SWIFT ontkent verantwoordelijkheid van bankhack in Bangladesh

10/05/16 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Bron: Datanews

De diefstal van 81 miljoen dollar is nog niet aan zijn laatste hoofdstuk toe. De Bangladesh Bank wijst naar SWIFT voor het introduceren van veiligheidsproblemen. Die laatste legt de beschuldigingen naast zich neer.

SWIFT ontkent verantwoordelijkheid van bankhack in Bangladesh

© iStock

Reuters schreef gisteren dat de bank de vinger wijst naar SWIFT omdat hun technici kwestbaarheden zouden hebben geïntroduceerd op het netwerk van de bank bij het verbinden met een RTGS-systeem (real-time gross settlement) aan het berichtensysteem van SWIFT. Dat zou hackers de middelen hebben gegeven om geld te stelen.

Maar SWIFT zelf, dat zijn hoofdzetel in ons land heeft, ontkent die aantijgingen. "SWIFT was niet verantwoordelijk voor de problemen die de autoriteiten opgeven, of betrokken tot de daarbij horende beslissingen", klinkt het in een verklaring op de website van de transactiespecialist. De bank is volgens het bedrijf zelf verantwoordelijk voor de beveiliging op systemen die interageren met het SWIFT-netwerk.

Vandaag zou er een meeting plaatsvinden tussen de Bangladesh Bank, SWIFT, en de Federal Reserve Bank uit New York, waar het geld vandaan kwam. Volgens de Bangladesh Bank dragen de twee laatstgenoemden toch zeker een deel van de verantwoordelijkheid.

Onze partners