Team van Antwerpse moslims wil IS counteren op sociale media

Sociale media © iStock

Een team van acht Antwerpse moslims heeft een online initiatief in het leven geroepen om de fundamentalistische propaganda van terreurorganisatie IS op sociale media te counteren. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad donderdag.

De vrijwilligers van “JihadTegenExtremisme” willen de vele ronselende IS-boodschappen op Facebook en Twitter ontmijnen door er een gefundeerd wederwoord op te bieden, zodat minder jongeren naar Syrië zouden trekken of op een andere vorm IS willen steunen.

De leden van “JihadTegenExtremisme” willen om veiligheidsredenen anoniem blijven, maar zagen naar eigen zeggen in het verleden jongeren uit hun omgeving toetreden tot Sharia4Belgium. Ze informeerden zich onlangs bij theologen uit binnen- en buitenland om antwoorden te kunnen formuleren op de duizenden tweets en Facebookberichten die IS dagelijks de wereld instuurt. “IS is bewust bezig met propaganda”, zeggen ze. “Voor haar zijn er twee vormen van jihad: op het strijdveld en in de sociale media. Het is niet vijf voor, maar tien na twaalf.”

Het project is nu op zoek naar grafische designers die mee de online strijd met IS willen aangaan en even sterke en professionele beelden als de terreurorganisatie kunnen maken om zoveel mogelijk jongeren die door IS verleid dreigen te worden, te doen twijfelen.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wilde donderdag geen commentaar kwijt over “JihadTegenExtremisme”. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content