Technologische industrie creëert dit jaar 3.000 nieuwe banen, dubbel zoveel als verwacht

05/10/16 om 11:17 - Bijgewerkt op 06/10/16 om 10:34

De technologische industrie in België creëert dit jaar 3.000 nieuwe banen, of dubbel zoveel als verwacht. Dat meldt technologiefederatie Agoria woensdag. Ook in 2017 wordt jobgroei verwacht. "En ondanks het drama bij Caterpillar verwachten we 10.000 nieuwe banen tegen 2020", zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.

Technologische industrie creëert dit jaar 3.000 nieuwe banen, dubbel zoveel als verwacht

Marc Lambotte, CEO van Agoria © Belga

Volgens Lambotte werpen de regeringsmaatregelen om de lonen te matigen vruchten af. "Voor het eerst sinds 2008 herstellen onze marktaandelen zich binnen de EU-handel en onze export zit op een recordniveau. Dat wijst erop dat Belgische producten en diensten stilaan concurrentiëler worden", aldus de CEO.

Fragiel herstel

Agoria benadrukt wel dat het herstel nog fragiel is en er, naast de slabakkende wereldeconomie en erg traag groeiende Europese industrie en bouw, ook in eigen land gevaren om de hoek loeren. Zo mag volgens de technologiefederatie de historische loonkostenhandicap niet verzwegen worden, mag de fiscale handicap niet vergroot worden en mogen vakbondsacties investeringen niet in gevaar brengen.

(Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners