Telecombedrijven willen minder regulering vanuit Europa

Kristof Van der Stadt

25/06/2012 - 08:53

Topmanagers van de Europese telecomsector vragen om minder regulering vanuit Europa. Ze willen dat er een einde komt aan de plafonnering van hun tarieven en hebben daarover een brief gestuurd naar de staats-en regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten.

De Duitse krant "Die Welt" kon de brief inkijken. Eind deze week vindt in Brussel een belangrijke EU-top plaats. Het schrijven gaat uit van 22 grote telecombedrijven uit Europa, alfabetisch van Alcatel-Lucent tot Turk Telekom.

In de brief vragen ze "om nieuwe maatregelen te vermijden die extra lasten opleggen aan de bedrijven, bijvoorbeeld met betrekking tot de prijsregulering". De telecomsector hoopt te ontsnappen aan nieuwe regels. "We menen dat een verandering van de telecompolitiek in de EU dringend nodig is, om de beste omgeving voor private investeringen en innovaties te scheppen", schrijven de bestuurders van de 22 bedrijven. Concreet willen ze vooral minder regulering, "om investeerders te verzekeren dat hun businessmodel niet ondermijnd wordt".

Bron: Belga

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: ,

 

Reacties

belgianpie | 26 juni 2012

Minder regulering? Kijk maar naar de banksector, daar was minder regulering ... er zullen snel prijsafspraken gemaakt worden, al is dit verboden.

Ongepast?

pitje | 25 juni 2012

Wie wil er nu niet zoveel regulering van een overheidsbedrijf ? De gemiddelde gebruiker laat zich al vangen bij het ondertekenen van een telecom-contract. De kleine lettertjes vervolledigen de "ramp" bij ontvangst van de eerste facturen !

Ongepast?

andre.devleeschouwer@gmail.com | 25 juni 2012

In een toestand van vrije concurrentie, met een oneindig aantal aanbieders, is dit zeker een gewettigde vraag. Maar is dit de echte toestand vandaag ? Kan iemand uitleggen waarom een internationaal mobiel gesprek meer kost dan 2x een lokaal mobiel gesprek (naar een andere operator) + de kostprijs van een internationaal gesprek op het vaste net ? Zolang dit namelijk niet zo is, schort er iets aan de vrije concurrentie, en is ingrijpen van de regelgever meer dan verantwoord.

Ongepast?

bean414 | 25 juni 2012

Gelukkig is er Europa om deze rovers toch nog enigszins in bedwang te houden.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan