Telenet verhoogt uploadsnelheid internetabonnementen

© BELGA

Klanten van Telenet merken dat ze hogere uploadsnelheden halen na het opnieuw opstarten van hun modem. De uploadsnelheid bedraagt nu 10 procent van de downloadsnelheid van het bijbehorende abonnement. Telenet laat in een reactie weten dat nog niet iedereen over de nieuwe uploadsnelheid beschikt.

Dat schrijft Tweakers op basis van reacties op het Userbase-forum. Klanten zien dat de uploadsnelheid van het Internet 100-abonnement verhoogd is van 6Mbit/s naar 10Mbit/s. Bij Internet 200 is de uploadsnelheid van 12 Mbit/s naar 20Mbit/s gegaan.

Telenet laat in een reactie aan Data News weten dat de nieuwe snelheden nog niet bij iedereen doorgevoerd zijn. ‘De update gebeurt gradueel over ons netwerk. Over ongeveer een maand zullen alle klanten genieten van de nieuwe specificaties. We brengen alle klanten individueel op de hoogte’, klinkt het.

De uploadsnelheid wordt door Telenet omhoog gebracht, omdat het internetgebruik van de klanten flink toeneemt. ‘Het verdubbelt iedere 18 maanden. Daarom passen we regelmatig de snelheden en volumes van onze producten en diensten aan.’

Wat verandert er concreet?

Internet Fiber 100:

– De uploadsnelheid gaat van 6 mbps naar 10 mbps

– De downloadlimiet werd al vanaf 10 april aangepast van 150 naar 200 GB

Internet Fiber 200

– De uploadsnelheid gaat van 12 mbps naar 20 mbps

– Vrij downloaden wordt opgetrokken tot een maximum verbruik tijdens piekuren van 500GB tot 750GB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content