Telenet wint proces rond auteursrechten

26/04/2011 - 09:55

Kabeloperator Telenet heeft een rechtszaak gewonnen tegen acht auteursrechtenverenigingen, waaronder Sabam. De uitspraak dateert van 12 april, zo schrijft De Tijd.

De zaak, die al aansleept sinds 2006, gaat over auteursrechten die de kabeloperator moet betalen voor het verspreiden van het signaal van de omroepen. "Toen wij overschakelden van een analoog naar een digitaal signaal vroegen de verenigingen ons extra geld," zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. "De digitalisering voegt echter niets toe aan het signaal, wij blijven een puur doorgeefluik. We verzetten ons daarom tegen extra heffingen."

Sabam gaat in beroep tegen de beslissing. Volgens woordvoerder Thierry Dachelet wil Telenet gewoon niet meer betalen.

Bron: Belga

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

URA | 26 april 2011

SABAM=société anonyme belge des arnaqueur mondial

Ongepast?

URA | 26 april 2011

Wat heeft SABAM met auteursrechten te maken?

Ongepast?

Deleffe | 26 april 2011

Jammer voor Ken Wood en Suzy Whan die het nu met wat minder zullen moeten doen, en dat terwijl dhr Dachelet toch alleen maar aan armoedebestrijding van de artiesten denkt...of niet...

Ongepast?

hmtk | 26 april 2011

Voor een keer kan ik Telenet alleen maar gelijk geven. "Volgens woordvoerder Thierry Dachelet wil Telenet gewoon niet meer betalen." So fucking what? Als mr Dachelet nu eens kan aantonen dat ze iets doen wat een grotere toegevoegde waarde heeft gecreëerd, zou hij nog een punt kunnen hebben. En Sabam, tja.... Die auteursrechtenverenigingen wilen alleen maar slapend rijk worden. Misschien moeten we binnenkort meer betalen als we de volumeknop meer dan halfweg willen zetten.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan