Telenet zet in op mobiele televisie

Telenet-ceo Duco Sickinghe ziet heel wat heil in mobiele televisie, zo zegt hij in een interview met De Tijd. Na analoge en digitale tv, PCTV en GarageTV, wordt mobiel de volgende golf bij Telenet.

Telenet-ceo Duco Sickinghe ziet heel wat heil in mobiele televisie, zo zegt hij in een interview met De Tijd. Na analoge en digitale tv, PCTV en GarageTV, wordt mobiel de volgende golf bij Telenet.

Telenet overweegt om mee te bieden op de veiling van de Vlaamse frequenties voor mobiele televisie, later dit jaar. “Mobiele televisie is een heel duidelijke prioriteit voor ons”, zegt Sickinghe in De Tijd. “We werken al mee aan het Maduf-proefproject rond mobiele tv in Gent. Gezien onze deelname aan dat project mag je ervan uit gaan dat we belangstelling hebben voor de frequenties voor mobiele tv. We hebben principieel besloten te kijken naar het dossier. Besluiten of we meedoen kan pas als we de voorwaarden kennen voor de toegang tot frequenties. Dan moet blijken of er een haalbare businesscase is.”

“Een van onze kerncompetenties is televisie. We komen uit de fase van analoge televisie en zijn naar digitale tv gegaan. Voorts hebben we tv naar het internet gebracht via PCTV en de videosite GarageTV. Het is niet meer dan normaal dat we dan ook kijken naar mobiele tv. Dat is een logische extensie van wat we nu doen. Maar we hebben niet zomaar het doorsturen van wat kanalen voor ogen, wel een mobiel portaal met daaraan videosignalen gekoppeld. Dat heeft meer waarde.”

Sickinghe vindt ook dat Telenet erg alert moet zijn op de convergentiemarkt van vaste en mobiele diensten. “Wij worden op onze thuismarkt geconfronteerd met Belgacom, een heel grote concurrent die niet alleen op de vaste markt een gigantisch marktaandeel heeft, maar ook de grootste mobiele speler is. Proximus wordt bovendien geïntegreerd in Belgacom. Telenet moet de komende jaren dan ook heel wakker toekijken wat de perspectieven zijn om misschien een rol te gaan spelen op die convergentiemarkt, de markt waar vaste en mobiele diensten samengaan. Nu is dat nog wat vroeg omdat de technologieën die de convergentie echt gestalte moeten geven er nog niet zijn. Mijn persoonlijke verwachting is dat dat soort keuzes in 2009-2010 veel duidelijker wordt. Binnen de kabelindustrie en de financiële wereld is men er nog niet helemaal uit wat de beste ankerplaats is. Ik sluit ook niet uit dat we de komende jaren de twee doen: verregaand samenwerken met kabelbedrijven en met mobiele partners kijken wat we samen kunnen doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content