Tesla lanceert 'Model S voor kinderen'

16/02/16 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Voordat we de nieuwe Tesla Model 3 kunnen aanschouwen, komt de producent van elektrische auto's nu met een mini-Telsa voor kinderen. De mini-Tesla heeft veel kenmerken van het volwassen model en kost 500 dollar.

Tesla lanceert 'Model S voor kinderen'

© .

De speelgoedversie wordt gemaakt door Radio Flyer in samenwerking met Tesla. Net als de normale Tesla wordt hij aangedreven door een lithium-ion batterij, waardoor hij langer meegaat en sneller opgeladen wordt. Laden gaat namelijk in drie uur tijd - wat niet super snel is, maar een stuk beter dan concurrenten die een nacht aan de stekker moeten.

De koplampen werken echt en er is ook een laadruimte voorzien onder de motorkap. De enorme tablet in het dashboard ontbreekt, maar er zit wel een speakerinstallatie in waar muziek op afgespeeld kan worden.

Geen 'Ludicrous Mode'

Qua snelheid is hij (gelukkig) niet te vergelijken met zijn grote broer; de Ludicrous Mode ontbreekt en hij gaat niet sneller dan 6 mijl per uur (ongeveer 10km/u). Er zit ook een stand voor beginners op, waardoor de snelheid tot 3 mijl per uur (ongeveer 5km/u) beperkt wordt.

Lees meer over:

Onze partners