Tesla maakt nog altijd verlies, maar heeft daar een goede reden voor

18/10/16 om 10:45 - Bijgewerkt om 11:20

Tesla maakt ondanks stijgende verkopen nog altijd verlies, maar daar is een goede reden voor.

Tesla maakt nog altijd verlies, maar heeft daar een goede reden voor

© Reuters

Volgens Forbes is Tesla het meest innovatieve bedrijf ter wereld, dus toen Elon Musk vorige week een onthulde dat er een 'onverwacht product' aankomt, kwam de geruchtenmolen gelijk op gang.

De onthulling van Musk zou eigenlijk gisteren komen, maar Tesla verschoof het evenement naar woensdag, zodat er nog langer aan gewerkt kon worden.

Zoals onderstaande infografiek aantoont investeert Tesla de afgelopen jaren steeds meer in onderzoek en ontwikkeling. In het fiscale jaar dat op 31 december 2015 eindigde, lag dat bedrag op 717,9 miljoen dollar, waardoor er een duidelijke opwaartse trend zichtbaar werd. Musk en co zetten dus in op de lange termijn, waarbij de investeringen bijna gelijk zijn aan het verlies dat het bedrijf nog altijd maak.

Dit jaar onthulde de fabrikant al de 'betaalbare' Tesla Model 3, waarmee het elektrische auto's naar de massa wil brengen. Met deze wagen moet er op den duur winst gemaakt worden, maar misschien gaat dat wel sneller met de onthulling die Tesla voor woensdag in petto heeft.

Infographic: Tesla Is Playing The Long Game | Statista

(WK)

Lees meer over:

Onze partners