Test-Aankoop klaagt Apple aan

Luc Blyaert

Luc Blyaert

19/03/2012 - 11:54

Belga

Test-Aankoop heeft samen met tien andere buitenlandse gebruikersorganisaties Apple een ‘ingebrekestelling’ verstuurd omdat het de garantieperiode niet respecteert.

Apple houdt het nog steeds op een garantie van 1 jaar. Dat is in strijd met de Belgische wetgeving die 2 jaar voorziet. Als Apple zijn website en contractuele documenten niet aanpast, dreigt Test-Aankoop met een rechtszaak.

De consumentenorganisaties reageren volgens eigen zeggen op steeds terugkerende klachten over de garanties die Apple biedt.

‘Die zijn onduidelijk, onvolledig en niet aangepast aan de Belgische wetgeving, Sommige bepalingen zijn zelfs onrechtmatig en misleidend,’ aldus Test-Aankoop in een persbericht.

Test-Aankoop hekelt het feit dat op de garantievoorwaarden op de Apple-website over meer dan 200 bladzijden beschreven zijn. Ook de stelling dat defecten binnen de 14 dagen moeten gemeld worden is volgens Test-Aankoop niet wettig.

Apple werd eind vorig jaar door de Italiaanse raad voor de mededinging reeds veroordeeld tot een geldboete van 900.000 euro omdat de consumenten niet in staat zijn hun garantierechten te begrijpen.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

VanmarckeMaarten | 19 maart 2012

Die grapjassen van apple stelden voor om mij te laten betalen voor 1 jaar extra garantie terwijl de standaard garantie verplicht 2 jaar is! Maar ik moet niet klagen: toen ik een probeem had met mijn Iphone gaven ze mij stante pede een volledig nieuwe in de apple shop van Montréal, terwijl ik mijn toestel in Belgie had aangekocht.

Ongepast?

Koen V | 19 maart 2012

Wat veel mensen niet weten is dat je op de batterij van de laptop ook 2 jaar garantie hebt. Iets dat veel fabricanten "vergeten" te vermelden of zelfs liegen en zeggen dat er maar 1 jaar garantie is op de batterij.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers