Tiroler Tageszeitung

35 it-ers en it-managers op de fiets, vrolijk in het Post Hotel door het lokale koperensemble getrakteerd op de Pillerhohe March.

35 it-ers en it-managers op de fiets, vrolijk in het Post Hotel door het lokale koperensemble getrakteerd op de Pillerhohe March.

Blazen ter ere van een 12 km klim met een piek van 18 procent…. We zitten in Tirol, trekken een kleine duizend kilometer, van Evere naar Nauders met de Zigeneurbus, tureluren naar de Shawshank Redemption, over een onwaarschijnlijke ontsnapping na 20 jaar uit de gevreesde gevangenis, 500 meter door een faecesriool. Hier geen ontsnappen meer. Vier dagen in de Dolomieten, bergen van graniet, goed voor bijna 100 km per dag op de vélo.

Er wordt geroddeld over Netapp, Ricoh, IBM, Uptime, VMWare, Borcade, IBM en Input4You. Een olijke bende, geleid door gentil animateur Marc Mon(t)ballieu en accolieten Wim en Katrien Bosmans (jaja, geringd sinds anderhalve week) en aardig in beeld gebracht door fotograaf Bart (storage genoeg in UZ Leuven). Veel it-managers uit de gezondheidssector trouwens. We hadden nog even moeten wachten met ons dossier e-health….

Rond 11 uur op de fiets voor een pittig tochtje als opwarmer voor de gevreesde 26km lange Stelvio (is voorzien voor vrijdag). Eerst een gezapige 30km naar het dorpje met de knullige naam Prutz waar we de waardin van Cafe Huter verheugen met een rijk gevuld terras. Pistoleke amper verteerd en we vliegen de Pillerhohe op. Verdekke, meteen trappen op de adem, het is niet om te lachen. Hoeveel is dat hier? 13, 14, 15, zelfs 18 procent klimmen. Zwijmelen sommigen? Stephan bolt rechtdoor. Wie koopt hem een GPS? Jo en Jan op kop, Dirk Belgacom er achter aan. Goe poeier daar bij onze nationale operator. Het is klefferen naar de 1559 meter hoge top. Doorbollen om dan de laatste 6km van de Norbertshohe naar Nauders te bedwingen. We hebben vandaag zo’n 90km in de benen, goed voor ruim 1,6 km hoogtemeters. De koperblazers hebben een vrolijk deuntje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content