Touchatag in zee met Clear2Pay

16/11/09 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Datanews

Touchatag (Alcatel-Lucent) gaat samen met Clear2Pay een raamwerk rond mobiele betalingen opzetten.

Touchatag (Alcatel-Lucent) gaat samen met Clear2Pay een raamwerk rond mobiele betalingen opzetten.

Touchatag - een interne startup van Alcatel-Lucent in België - gaat samenwerken met Clear2Pay. Samen willen ze een raamwerk rond mobiele betalingen op poten zetten, dat kan aangeboden worden aan mobiele operatoren. Mobiele betalingen van eindgebruikers - denk aan het kopen van producten of tickets - zullen via dit raamwerk mogelijk worden.

Clear2Pay - met name sterk in de financiële wereld - zal zijn gateway voor betalingen linken met de 'identification management services' van Touchatag. In eerste instantie zal de focus liggen op het aanbieden van 'contactloze' betalingen via RFID-stickers, -tags en gsm's met 'Near Field Communication' (NFC) technologie. In de toekomst moet datzelfde platform ook gaan dienen voor betalingen tussen personen, en voor sms-ticketing.

In juni kondigde Alcatel-Lucent ook al een samenwerking aan met Belgacom om tot een nieuw businessmodel te komen met de contactloze diensten van Touchatag en mobiele betalingen via PingPing.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info