TV? Jongeren zijn liever online

27/01/16 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Uit Brits onderzoek blijkt, dat jongeren meer tijd besteden aan de computer dan aan de televisie. Dit onderzoek wordt ieder jaar gehouden en het brengt het kijk- en surfgedrag van jongeren in het Verenigd Koninkrijk in beeld.

TV? Jongeren zijn liever online

- © iStock

Deze keer is de digitale component voor het eerst groter dan de tv, een memorabel feit, aldus de onderzoekers van onderzoeksbureau Childwise. De BBC rapporteert op zijn website over dit onderzoek, dat is gehouden onder kinderen tussen de 5 en 16 jaar.

Voorkeuren

Er werd niet alleen gekeken naar de hoeveelheid tijd die kinderen aan media besteden, maar ook naar de informatie die ze tot zich nemen. Het blijkt dat Netflix verreweg populairder is dan welke tv-zender dan ook. Er wordt ook steeds vaker gekeken op een tablet. In vergelijking met vorig jaar is het aantal tablets in het bezit van jongeren gestegen met 50 procent.

Tijdverdeling

Per dag kijken de jongeren ongeveer 2 uur en 6 minuten naar de tv, de tijd dei ze online doorbrengen ligt op een gemiddelde van 3 uur. Het blijkt dat 38 procent van de deelnemers aan het onderzoek tv kijkt op het moment dat het hen uitkomt, tv on demand dus. Bij de oudere kinderen is het verschil nog groter, daar kijkt maar liefst 75 procent naar programma's on demand.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners