Twitter-aandeel daalt door aanhoudende twijfels over de groei

© Reuters

Twitter, waarvan de beurskoers opnieuw daalt sinds de bekendmaking van de kwartaalresultaten, slaagt er nog altijd niet in Wall Street te overtuigen van zijn groeiperspectieven.

Dinsdag verloor het aandeel 10,48% en eindigde het op 43,47 dollar in de elektronische handel na beurs. De groep maakte na afloop van de sessie een nieuw nettoverlies van 175 miljoen dollar voor het derde kwartaal bekend, dat is bijna drie keer meer dan een jaar geleden (-65 miljoen).

Twitter heeft sinds zijn oprichting in 2006 nooit een dollar winst gemaakt, en de prestaties van het merk worden dan ook afgemeten aan de groei. De aanwijzingen van maandag zijn echter matig. De groep heeft natuurlijk wel zijn omzet (+114% voor 361 miljoen dollar) en zijn reclame-inkomsten (+109%) meer dan verdubbeld. Het omzetcijfer heeft zelfs de marktconsensus met 10 miljoen dollar overschreden en Twitter heeft zijn prognose voor het hele jaar tot 1,365-1,375 miljard dollar verhoogd, terwijl ze op 1,31-1,33 miljard dollar gehoopt hadden.

Toch is de prognose voor het vierde kwartaal (440 à 450 miljoen) een beetje teleurstellend voor de markt, die tot nu toe op een hogere schaal mikte (448 miljoen).

Het aantal maandelijkse gebruikers, een sleutelvariabele voor de investeerders, is het laatste kwartaal met 13 miljoen gestegen. Eind september telde Twitter 284 miljoen gebruikers, na een toename van 16 miljoen leden tijdens de drie vorige maanden.

Twitter viert binnenkort de eerste verjaardag van zijn beursgang. Het sociaal netwerk opende begin november 2013 op 26 dollar per aandeel. Terwijl het aandeel op 26 december op een hoogtepunt van 73,31 dollar stond, verloor het nadien terrein door de ongerustheid omtrent de groei van het netwerk. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content