Twitter-gebruikers kunnen geen privéberichten meer sturen naar iedereen

19/11/13 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

Bron: Datanews

Sinds vorige maanden konden Twitteraars privéberichten naar iedereen sturen, ook naar gebruikers die hen niet volgen. Het bleek een tijdelijk experiment, want de functie is inmiddels verdwenen.

Twitter-gebruikers kunnen geen privéberichten meer sturen naar iedereen

© Belga

Vorige maand werdenTwitteraars in staat gesteld DM's (direct messages) te sturen naar iedereen, en dus ook naar gebruikers die hen niet volgen. De optie was eerst voor een select aantal gebruikers beschikbaar, en werd langzaamaan op grotere schaal uitgerold. Uiteindelijk moest iedereen privéberichten kunnen uitwisselen met zowel volgers als niet-volgers.

Maar intussen is de nieuwe DM-functie alweer verdwenen. Volgens Twitter was dit één van de vele experimenten die de microblogsite uitvoert bij selecte groepen van gebruikers.

Technische problemen en kritiek

Misschien heeft stopzetting van de functie ook te maken met het feit dat er technische complicaties mee gepaard gingen. Zo ondervonden meerdere gebruikers problemen met het versturen van links via privéberichten. Daarnaast kreeg Twitter kritiek over zich heen: de optie zou een commerciële zet geweest zijn met de beursgang in het verschiet.

Concurrent voor WhatsApp en Facebook Messenger

Twitter zou momenteel overigens een losse app voor privéberichten aan het voorbereiden zijn, die moet concurreren tegen toepassingen als WhatsApp, Snapchat en Facebook Messenger.

Lees meer over:

Onze partners