Twitter waarschuwt media voor hackers

01/05/13 om 03:15 - Bijgewerkt om 03:15

Bron: Datanews

Twitter heeft aan mediabedrijven gevraagd maatregelen te nemen tegen hackers die hun twitteraccount willen kapen. Recent werden de twitterkanalen van verschillende media gehackt.

Twitter waarschuwt media voor hackers

Twitter vreest dat die aanvallen zullen blijven plaatsvinden. In een memo gericht aan honderden mediabedrijven raadt de microblogsite aan om één enkele computer te gebruiken voor hun account. Hierdoor is de kans op besmetting met een computervirus kleiner.

Dat enkele accounts van media gehackt konden worden, wijt Twitter aan phishingmails gericht aan journalisten. Twitter raadt de mediasector voorts aan om paswoorden van minstens twintig karakters te gebruiken die ook verschillen van de paswoorden voor e-mail.

Explosies

Vorige week werd de Twitteraccount van het Amerikaanse persagentschap The Associated Press (AP) gekraakt door een groep die zichzelf "het Syrische Elektronische Leger" noemde. Zij verstuurden een valse AP-tweet over twee explosies in het Witte Huis waarbij president Obama gewond raakte. Meteen daarop maakte de beurs van Wall Street een duik.

Ook andere mediabedrijven zoals CBC, BBC, The Guardian maar ook de internationale voetbalbond Fifa werden recentelijk het slachtoffer van een gehackte account. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners