UHasselt-prof krijgt Google-beurs voor onderzoek naar navigatie via wearables
UHasselt-prof Johannes Schöning heeft een ‘Google Faculty Research Award’ in de wacht gesleept voor zijn onderzoek naar het gebruik van draagbare navigatieapparaten voor voetgangers. Het is de tweede keer dat hij zo’n Google-beurs binnenrijft.
Met haar Faculty Research Awards wil Google wetenschappelijk onderzoek in informatica, ingenieurswetenschappen en aanverwante gebieden door vooraanstaande professoren aan topuniversiteiten ondersteunen. De zoekgigant biedt professoren twee keer per jaar de kans een projectvoorstel in te dienen voor de Faculty Research Awards. In de laatste ronde van oktober 2014 ontving het bijna 800 voorstellen uit 55 verschillende landen. 122 van die projecten kregen financiering. Slechts 20% van de totale financiering werd toegekend aan universiteiten buiten de VS.
Eén van die door Google gefinancierde projecten is dat van dr. Johannes Schöning, docent van de vakgroep informatica aan de UHasselt. Hij doet onderzoek naar navigatie via wearables voor voetgangers.
‘Met dit UHasselt/iMinds-project willen we bekijken hoe we de klassieke, tweedimensionale routevisualisaties kunnen omvormen voor gebruik op wearables‘, verklaart de UHasselt-prof. ‘Daarnaast willen we nieuwe, intuïtieve interactietechnieken ontwikkelen die een voetganger kan gebruiken om te navigeren met behulp van een smartwatch, Google Glass of ander draagbaar toestel.’
Tweede Google-beurs voor Schöning In 2013 ontving dr. Johannes Schöning al eens een Google Faculty Award, voor zijn onderzoek naar navigatie op mobiele apparaten.
Sinds 2012 is Schöning aan de UHasselt actief in het Expertisecentrum voor Digitale Media (EDM), het ICT-onderzoeksinstituut van de universiteit en is hij partner in iMinds. Zijn onderzoeksgebied is de interactie tussen mens en machine, met een focus op nieuwe methoden en interfaces om te navigeren door ruimtelijke informatie. In het algemeen ontwerpt, ontwikkelt en test hij user interfaces die mensen helpen om de dagelijkse taken efficiënter op te lossen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier