Uw iPhone weet exact wanneer u waar bent geweest en voor hoe lang

02/05/14 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:31

Bron: Datanews

Een 'verborgen' functie op de iPhone registreert exact waar u bent geweest en voor hoe lang, minuut per minuut. Hier leest u hoe u deze functie kunt uitschakelen.

Uw iPhone weet exact wanneer u waar bent geweest en voor hoe lang

Als u de locatievoorziening aan hebt staan, weet uw iPhone het exacte tijdstip - datum, uur, minuut - waarop u een bepaald adres hebt bezocht, en het tijdstip waarop u er weer weg bent gegaan.

Deze data worden heel nauwgezet door Apple opgeslagen. Het bedrijf legt dus een heuse geschiedenis aan van alle plekken waar u bent geweest.

Volgens de technologiegigant worden deze gegevens verzameld "om te weten te komen welke plaatsen belangrijk zijn voor u" en "om de dienst voor verkeer en routes te verbeteren." Apple zegt ook dat de data lokaal opgeslagen worden op uw iPhone, maar niet met derden gedeeld worden.

Vindt u het toch maar vreemd of eng dat Apple uw locatiegeschiedenis van minuut tot minuut bijhoudt? Buzzfeed en De Correspondent legden de manier om de 'verborgen' iPhone-functie uit te schakelen bloot: ga bij 'Instellingen' eerst naar 'Privacy' en dan naar 'Locatievoorzieningen'. Beneden klikt u op 'Systeem', 'Veelbezochte locaties' en 'Geschiedenis'. Selecteert u de bovenstaande locatie, dan verschijnt de lijst met de plaatsen die u het vaakst bezocht hebt. Deze lijst gaat enkele maanden terug in de tijd.

U kunt deze locatiegeschiedenis verwijderen door terug te keren naar het vorige scherm en voor 'Wis geschiedenis' te kiezen. Gaat u vervolgens nog een scherm terug, dan kunt u ook 'Veelbezochte locaties' uitzetten.

Om helemaal zeker te zijn dat de iPhone in de toekomst niet meer in uw voetsporen kan volgen, schakelt u ineens ook de 'Locatievoorziening' uit.

Lees meer over:

Onze partners