Verkoop Galaxy Note 7 in Zuid-Korea hervat

19/09/16 om 08:36 - Bijgewerkt op 20/09/16 om 10:49

Samsung hervat 28 september de verkoop van nieuwe Galaxy Note 7 smartphones aan klanten in Zuid-Korea, het thuisland van de elektronicagigant. Het bedrijf streeft er volgens persbureau Reuters naar de gevolgen van de kostbare terugroepactie te beperken.

Verkoop Galaxy Note 7 in Zuid-Korea hervat

© .

Begin deze maand besloot Samsung de verkoop van de Galaxy Note 7 voor onbepaalde tijd te staken en alle al verkochte toestellen terug te roepen nadat verschillende toestellen vlam hadden gevat vanwege defecte batterijen. De Galaxy Note 7 was op dat moment net uit en werd in tien landen verkocht. In België was het toestel nog niet leverbaar.

In de Verenigde Staten heeft Samsung 1 miljoen smartphones van het type Galaxy Note 7 teruggeroepen, ongeveer 97 procent van alle geleverde Notes in de VS, meldde de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit donderdag. De waakhond heeft van Samsung begrepen dat de batterij van de Note 7 iets te groot is voor het vakje waar hij in moet. Dat kan kortsluiting en oververhitting veroorzaken.

Wanneer de verkoop van de Galaxy Note 7 in andere landen wordt hervat, hangt volgens een woordvoerder van Samsung af van de omstandigheden in de individuele markten.

Nog geen datum voor release in België

De Note 7 zou in België op 9 september uitkomen, maar is door de problemen met het toestel uitgesteld tot een nog nader te noemen datum. Samsung België laat aan Data News weten dat het nog niet duidelijk is wanneer dat zal zijn.

(ANP/WK)

Lees meer over:

Onze partners