Videoboodschap Anonymous na aanslag op Charlie Hebdo: 'We verklaren oorlog aan jullie, de terroristen'

09/01/15 om 10:50 - Bijgewerkt op 13/01/15 om 11:38

'Verwacht een massieve reactie van ons. Het is onze verantwoordelijkheid om te reageren', klinkt het bij Anonymous na de aanslag op Charlie Hebdo. Het hackerscollectief plant websites van terreurorganisaties en moslimextremisten aan te vallen.

Het hackerscollectief Anonymous zegt 'gedegouteerd en gechoqueerd' te zijn door de aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen omkwamen.

'Het is onze verantwoordelijkheid om te reageren', klinkt het in een videoboodschap eneen persbericht. 'De vrijheid van meningsuiting ondermijnen, is een directe aanval op de democratie. Verwacht een massieve reactie van ons, want deze vrijheid is waar wij altijd voor gevochten hebben.'

Anonymous, dat ook zijn medeleven uitdrukt aan de families van de slachtoffers, belooft 'websites van terreurorganisaties en Twitter- en Facebookprofielen van moslimextremisten aan te vallen'.

Op hun Twitterpagina OpCharlieHebdo doen de hackers een oproep: 'Wilt u ons helpen? Vind Twitterprofielen van terroristen en rapporteer ze aan ons'.

Lees meer over:

Onze partners