Vier versies van Windows 8 op komst

17/04/12 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Bron: Datanews

Microsoft gaat Windows 8 in vier varianten uitbrengen.

Microsoft gaat het nieuwe besturingssysteem Windows 8 in vier varianten uitbrengen: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows RT en Windows 8 Enterprise. Microsoft maakt in Windows 8 geen onderscheid meer tussen een 32 en 64 bit-versie.

Sinds de lancering van Windows 7 zijn heeft zijn opvolger de werknaam Windows 8 meegekregen, maar Microsoft gaat die naam nu ook officieel voor zijn nieuwe besturingssysteem gebruiken. Windows 8 en Windows 8 Pro komen voor zowel 32 als 64 bit x86-processoren op de markt. De Pro-versie komt er voor zakelijke en technische professionals en wordt naast de features in Windows 8 uitgerust met encryptie, virtualisatie en pc-beheer.

Op de Windows 8-blog van Microsoft gaat de softwareleverancier ook uitvoerig in op Windows RT (RT staat voor runtime). Dat is de nieuwste telg van de Windows-familie en wordt ook wel 'Windows on ARM' (WOA) genoemd. Deze Windows-versie komt alleen voorgeïnstalleerd beschikbaar op pc's en tablets die draaien op ARM-processoren. In tegenstelling tot de andere Windows 8-versies beschikt RT over desktopversies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Windows RT komt in september 2012 beschikbaar.

Windows 8 komt er ook in een Enterprise-versie. Daarin komen alle opties die ook in Windows 8 Pro zitten, inclusief speciale opties voor softwarebeheer, extra mogelijkheden voor de it-organisatie, uitgebreide beveiligingsopties, virtualisatie en opties voor nieuwe mobiele ontwikkelingen.

In samenwerking met Computable

Lees meer over:

Onze partners