Virtual reality-bril Oculus Rift officieel voorgesteld: compatibel met Xbox One en Windows 10

12/06/15 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

Virtual reality-bedrijf Oculus VR, dat eigendom is van Facebook, heeft in San Francisco de consumentenversie van zijn Rift-headset voorgesteld en een samenwerking met Microsoft aangekondigd.

Virtual reality-bril Oculus Rift officieel voorgesteld: compatibel met Xbox One en Windows 10

© BELGA

CEO Brendan Iribe toonde het toestel aan het publiek en grapte dat het "zo licht is dat je het met een hand kan vasthouden". Hij liet ook weten dat de VR-bril op alle hoofden past en dat ook mensen met een bril hem zullen kunnen dragen.

Xbox One en Windows 10

Iribe deelde voorts mee dat de Oculus Rift verkocht zal worden met een Xbox One-controller en een adapter. Zo wordt het mogelijk Xbox One-games naar de Rift te streamen, zodat je in de wereld zou kunnen treden van first person shooters als 'Halo'.

Phil Spencer, hoofd van Microsofts Xbox-afdeling, was ook van de partij. Hij liet weten dat Windows 10, dat verschijnt op 29 juli, de virtual reality-bril zal ondersteunen.

Palmer Lucky, mede-oprichter van Oculus, stelde ook nieuwe controllers voor, die onder de noemer Oculus Touch verkocht worden en eruitzien als armbanden. Ze moeten spelers toelaten arm- en handbewegingen te gebruiken voor acties in games. "Ze gaan virtual reality gaming naar 'the next level' brengen", zei hij.

Begin 2016

De Oculus Rift-bril verschijnt begin 2016. Een officiële prijs werd nog niet meegedeeld, maar vorige maand zei Brendan Iribe dat de headset en de computer die nodig is om de bril aan te sturen samen vermoedelijk zo'n 1.500 dollar (1.335 euro) zullen kosten.

Meer info volgt volgende week op de E3-gamebeurs in Los Angeles.

Bron: VTM Nieuws

Lees meer over:

Onze partners