Vlaamse bedrijven azen op Portugese ICT’ers

De Portugese arbeidsbemiddelaar heeft vijf landen, waaronder België, geselecteerd om werkgevers de kans te geven om werkloze Portugese ingenieurs en ict’ers aan te trekken. Volgende maand wordt daartoe een grote jobbeurs georganiseerd in Lissabon. Dat schrijft De Morgen. “De Portugese arbeidsmarkt is er structureel erg aan toe”, zegt Gert De Buck van de VDAB, die voor ons land de organisatie van de jobbeurs mee helpt opzetten. “De totale werkloosheidscijfers bedragen er momenteel zowat 17 procent, en bij de jeugd lopen die cijfers zelfs op tot 35 procent.” Heel wat pas afgestudeerde ingenieurs en andere kenniswerkers zoals ICT’ers zijn in Portugal momenteel werkloos en hun kansen op een baan zijn nagenoeg opgedroogd.

De Portugese arbeidsbemiddelaar heeft vijf landen, waaronder België, geselecteerd om werkgevers de kans te geven om werkloze Portugese ingenieurs en ict’ers aan te trekken. Volgende maand

wordt daartoe een grote jobbeurs georganiseerd in Lissabon.

Dat schrijft De Morgen. “De Portugese arbeidsmarkt is er structureel erg aan toe”, zegt Gert De Buck van de VDAB, die voor ons land de organisatie van de jobbeurs mee helpt opzetten. “De totale werkloosheidscijfers bedragen er momenteel zowat 17 procent, en bij de jeugd lopen die cijfers zelfs op tot 35 procent.”

Heel wat pas afgestudeerde ingenieurs en andere kenniswerkers zoals ICT’ers zijn in Portugal momenteel werkloos en hun kansen op een baan zijn nagenoeg opgedroogd. Dat deed de Portugese

arbeidsbemiddelaar beslissen om vijf landen te selecteren die met een tekort kampen aan dergelijke profielen. Behalve België gaat het om het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen en Denemarken.

Enkele tientallen Vlaamse bedrijven hebben zich al aangemeld om deel te nemen aan de beurs. Volgens De Buck is het de eerste keer dat een dergelijke gerichte jobbeurs op het touw gezet wordt. “Als de beurs een succes is, dan krijgt ze navolging”, aldus De Buck. Daarbij wordt gedacht aan Griekenland en Spanje voor knelpuntberoepen in de zorgsector.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content