Vlaamse tv-app Stievie op 6 december op de markt voor 9,99 euro per maand

25/11/13 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Bron: Datanews

Op 6 december komt de Vlaamse televisie-app Stievie op de markt. Deze mobiele dienst gaat 9,99 euro per maand kosten.

De Stievie-applicatie, een initiatief van de drie grote Vlaamse omroepen (VRT, SBS en VMMa), komt op 6 december op de markt. De app stelt bezitters van een smartphone of tablet in staat mobiel naar televisie te kijken.

Tot een week terug in de tijd

Met Stievie kunnen gebruikers tot een week terug in de tijd alle Vlaamse programma's en de meest recente internationale programma's herbekijken. Het opnemen van langspeelfilms is dan weer niet mogelijk, daar is "film restart" voor ontwikkeld, waarbij je een film kunt terugspoelen zolang die op antenne is.

Sociale interactie

Een andere belangrijke eigenschap van Stievie is de sociale interactie. Je krijgt een live Twitter-feed te zien en het is mogelijk om screenschots te nemen van een programma en deze te delen via sociale media. Het wordt zelfs mogelijk om verbinding te maken tussen een tablet of smartphone en een televisiescherm, al staat dit nog in zijn kinderschoenen.

De Stievie-app komt beschikbaar voor iOS-apparaten en Android-toestellen. De eerste twee weken zijn gratis, nadien betaal je 9,99 euro per maand.

Andere ervaring dan Belgacom en Telenet

Voor het Stievie-team is de lancering van de applicatie geen eindstation. "Momenteel zijn we complementair met Belgacom en Telenet omdat we een andere ervaring aanbieden", zegt Stephan Desmit, teamleader van Stievie. "Maar we hebben grote plannen voor volgend jaar", aldus Desmit. Of Stievie een alternatief wordt voor Telenet en Belgacom, laat Desmit in het midden.

Op de nieuwe website Stievie.be kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners