Waarom de koptelefoons van het door Apple opgekochte Beats verbannen worden van het WK

19/06/14 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Bron: Datanews

De hoofdtelefoons van Beats worden verbannen van WK-wedstrijden, want Sony is de officiële WK-partner. Toch pronken Neymar en Suarez naast het veld met Beats-koptelefoons, wat van het door Apple opgekochte bedrijf een (morele) WK-winnaar maakt.

Waarom de koptelefoons van het door Apple opgekochte Beats verbannen worden van het WK

De koptelefoons van Beats Electronics, het bedrijf van hiphoplegende Dr. Dre en muziekmogul Jimmy lovine dat onlangs door Apple werd overgenomen voor 3 miljard dollar, worden niet langer toegelaten tijdens wedstrijden en media-evenementen op het WK voetbal in Brazilië. Nochtans pronkten spelers als Neymar, Bastian Schweinsteiger en Robin Van Persie met zo'n hoofdtelefoon in een reclamefilmpje van Beats dat voor het WK gelanceerd werd en intussen al meer dan 15 miljoen keer bekeken werd op YouTube.

De ban is het resultaat van de licentieovereenkomst die de FIFA afsloot met Sony, een concurrent van Beats die eveneens koptelefoons maakt. Sony stuurde alle WK-spelers eerder deze maand eigen hoofdtelefoons toe die mee naar de matchen genomen mogen worden, aldus Reuters.

Spelers mogen dan wel verplicht worden Sony-koptelefoons te dragen op het veld, ze nemen nog altijd Beats-exemplaren mee naar de training of de kleedkamer, schrijft CBS News. Neymar droeg een Beats-koptelefoon toen hij voor de match van Brazilië tegen Mexico van de bus af stapte. En de Uruguayaan Luis Suarez had er één op tijdens een pauze op training.

Dat maakt van het bedrijf van Dr. Dre, mede dankzij haar guerillamarketing, toch één van de (morele) WK-winnaars (onder de technologiereuzen). Zal deze buzz een boost geven aan Beats?

Onze partners