"We vereenzelvigen ons met Microsoft en kijken op naar Apple"

13/01/14 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Bron: Datanews

Uit onderzoek blijkt dat Microsoft het meest betrouwbare en onmisbare technologiebedrijf is. Apple en Samsung worden eerder als innovatief bestempeld.

Uit een onderzoek van het Amerikaanse Forrester bij 4.500 gebruikers is Microsoft het meest betrouwbare technologiebedrijf dat beschikt over essentiële producten voor alle generaties mensen. Apple en Samsung blinken dan weer uit in innovatie. Apple wordt ook als 'opmerkelijk' en 'onmiskenbaar' afgeschilderd en scoort hoger bij jonge volwassenen, de zogenaamde Millennials.

Een soortgelijke studie van UTA Brand Studio en uSamp, gepresenteerd op de recente CES-technologiebeurs in Las Vegas, wijst ongeveer hetzelfde uit: de gemiddelde consument heeft veel vertrouwen in Microsoft en zou niet kunnen leven zonder een product als Windows, terwijl hij Apple veeleer beschouwt als 'onbereikbaar' - lees: eerder geschikt voor hoger opgeleide en rijkere mensen.

"We maken gebruik van Microsoft-producten omdat we ons ermee kunnen vereenzelvigen. Apple is niet zoals ons, het is een merk waar we naar opkijken", verklaart Larry Vincent van UTA Brand Studio.

Lees meer over:

Onze partners