Webbureau ONE Agency is failliet

Kristof Van der Stadt

04/07/2012 - 16:27

Het Gentse webbureau ONE Agency is door de Rechtbank van Koophandel failliet verklaard. ONE Agency is gespecialiseerd in e-marketing en online communicatieoplossingen.

Het e-marketingbedrijf doet voornamelijk beroep op het open source pakket Drupal en geldt als een van de belangrijkste Drupal-integratoren in ons land. Belangrijke klanten zijn kledingketen Zeb, Standaard Boekhandel, Combell, Komatsu, Cassis en Kanakna. Nog niet zo lang geleden lanceerde ONE Agency ook de nieuwe website en mobiele site van Studio Brussel. Het bedrijf werkte daarnaast heel wat Facebook-campagnes uit, onder meer voor Neuhaus en ZEB.

Belangrijke investeerders in ONE Agency zijn Arkafund en mediabedrijf Corelio, waarvoor ONE Agency onder meer een minisite met het online jaarverslag creëerde. Een van de mede-oprichters is Jo Caudron, die in 2009 het bedrijf verliet en zijn eigen consultancybureau Dear Media oprichtte.

Hoe het nu verder moet is nog onduidelijk. Mogelijk is een voortzetting van de activiteiten – een doorstart dus – aan de orde, maar zeker is dat volgens onze bronnen nog niet. ONE Agency telt een 20-tal werknemers. Huidig ceo Sven Bally was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

Wimmmmm | 9 juli 2012

ONE Agency was vroeger een schitterend bedrijf - ik heb daar zelf ook nog 3 jaar gewerkt - maar WAS vooral een van de belangrijkste Drupal-integratoren van ons land. De laatste paar jaren was het duidelijk dat de slagkracht verdwenen was. In de web-markt wendt niemand zich nu nog tot ONE Agency voor belangrijke projecten... @Jan B: vandaar dat een doorstart echt niet voor de hand ligt.

Ongepast?

Jan.B | 5 juli 2012

Die gaan een doorstart maken, dat kan toch niet anders met zo'n referenties!!!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan