Webwinkel Azur.be neemt Proxis.be over

Kristof Van der Stadt

24/11/2010 - 08:52

Medio, het bedrijf dat Azur.be uitbaat, neemt de webwinkel van concurrent Proxis over. Beide websites werden reeds samengevoegd tot één nieuwe webwinkel die onder de naam 'proxis.be & azur.be' onder meer cd's, dvd's en boeken aan de man brengt.

Dat Medio niet meteen één merknaam schrapt, is allicht ingegeven door de ruime naamsbekendheid van beide merken. Azur en Proxis hebben elk immers een flink stuk geschiedenis geschreven in de Belgische e-commerce.

Beide websites werden al in 1997 opgericht op een moment dat de opmars van het internet in ons land nog moest beginnen. Azur werd door de Gentse uitgever Snoeck-Ducaju opgericht, die het een jaar later al verkocht aan Sydes: de investeringspoot van de toenmalige Vlaamse Uitgeversmaatschappij (VUM) die ondertussen Corelio heet. Proxis van zijn kant nam in 2001 de Club-boekenwinkels over. Ongeveer gelijktijdig verkocht de VUM ook al de helft van de aandelen van Azur aan Standaard Boekhandel. In 2002 werd Azur even helemaal stopgezet, waarna Medio, een verdeler van boeken en dvd's aan bibliotheken en bedrijven, het overnam.

Het samengaan van beide webwinkels is ongetwijfeld ook ingegeven door de toegenomen concurrentie. Sinds enige tijd mikt met name het Nederlandse bol.com steeds nadrukkelijker op de Belgische markt. Maar ook andere concurrenten stunten regelmatig met speciale promoties. Het Amerikaanse Amazon verzendt via de Duitse en Britse website ook gratis naar België onder bepaalde voorwaarden.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

ITBooks.be | 25 november 2010

Eén woord: zorg dat je een niche player wordt. In België hebben we bijvoorbeld IT Books. De reden dat ITBooks.be is opgericht is net omwille van het specifieke aanbod voor de IT professional. Zij lopen niet het risico dat de consumenten de achterkant van een boek gaan lezen in de Fnac om dan gans de zaterdagnamiddag het web zitten afschuimen om het 2 Euro goedkoper te vinden bij Amazon of Bol. Recent heeft ITBooks.be zich gericht op de SAP markt en biedt een ruim assortiment aan van SAP boeken voor de eind gebruiker, consultant of integrator. Om Seth Godin te citeren: "Be the purple cow".

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan