Weet Google Maps jou ook zitten op basis van je Twitternaam?

18/05/15 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Als je je Twitter-gebruikersnaam (of gewoon je volledige naam, voorafgegaan door een '@'-teken) invoert in Google Maps, lijkt Google te proberen achterhalen waar jij je bevindt of zopas bevonden hebt. Van sommigen wordt de locatie klaarblijkelijk griezelig juist geraden, van anderen dan weer helemaal niet.

Weet Google Maps jou ook zitten op basis van je Twitternaam?

© web

Geef je je Twitter-handle (bijvoorbeeld: @datanews_nl) in Google Maps in, dan bestaat de kans dat je uitkomt op de plaats waar je woont of werkt, of op een locatie van waaruit je ooit of regelmatig hebt getweet terwijl je locatievoorziening aan stond.

Dat werd opgemerkt door een Twittergebruiker en vervolgens opgepikt door onder meer de Nederlander Alexander Klöpping, oprichter van het platform Blendle.

Bij sommigen geeft Google op basis van hun Twitter-account heel accuraat weer waar ze (geweest) zijn. Anderen komen dan weer terecht op plaatsen waar ze zich nooit eerder bevonden hebben.

Hoe Google hierbij precies te werk gaat, is niet helemaal duidelijk. Vaak lijkt de locatie wel overeen te stemmen met een plek uit een Twitter-bio - maar uiteraard heeft niet elke gebruiker een locatie in zijn of haar bio vermeld staan.

Overigens: ook als je niet op Twitter zit, maar gewoon je voor- en achternaam ingeeft (@voornaamachternaam), doet Google een poging je te lokaliseren.

Weet Google jou ook zitten? Probeer het zelf eens op Google Maps.

Lees meer over:

Onze partners