Whatsapp wordt volledig gratis (en heeft bijna een miljard gebruikers)

© Wired
Wim Kopinga Freelance journalist

Whatsapp stopt met de betaalde abonnementen en wordt voor alle gebruikers gratis. Daarnaast maakt CEO Jan Koum bekend dat het wereldwijd 990 miljoen gebruikers heeft.

Dat meldt Wired.

Tot dusver vroeg WhatsApp gebruikers in principe om na een gratis proefperiode van een jaar, een bedrag tot circa 1 euro per jaar te gaan betalen. In de praktijk konden veel mensen ook na die proefperiode al gratis blijven WhatsAppen, maar maandag werd bekend dat het abonnementsgeld helemaal is afgeschaft.

Whatsapp werd in 2014 door Facebook overgenomen voor 19 miljard dollar. Toen werd al de vraag gesteld hoe er winst gemaakt kan worden met Whatsapp. Nu zegt Whatsapp-oprichter Jan Koum dat de dienst geld wil verdienen door het aan te bieden aan bedrijven die de app gebruiken.

Hij noemt hierbij het voorbeeld van het reserveren van een tafel in een restaurant. Het restaurant zou Whatsapp dan betalen voor het gebruik van de dienst, waardoor iemand een tafel met een berichtje kan reserveren.

Er wordt met dit nog eens benadrukt dat de dienst adverentievrij zal blijven, hier hoeven gebruikers niet voor te vrezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content