'Windows 10 haalt 200 miljoen installaties'

31/12/15 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Bron: Datanews

Microsoft klokt met Windows 10 af op 200 miljoen installaties op vijf maanden tijd volgens officieuze bronnen. Volgens anderen komt het neer op een marktaandeel van rond de tien procent.

'Windows 10 haalt 200 miljoen installaties'

© Windows 10

Het is WinBeta dat gebaseerd op anonieme bronnen zegt dat Windows 10 de kaap van 200 miljoen installaties heeft gehaald. Dat komt neer op veertig miljoen installaties per maand sinds het OS deze zomer verscheen. De ambitie van Microsoft is om één miljard toestellen te halen in de eerste drie jaar.

De meest recente mijlpaal die Microsoft zelf communiceerde was die van 110 miljoen installaties in oktober. Daar komt nog bij dat het bedrijf gebruikers momenteel volop aanspoort om de gratis update uit te voeren, waardoor het bij sommigen zelfs overkomt alsof ze geen andere keuze hebben.

Dat het bedrijf vandaag op tweehonderd miljoen installaties zit lijkt op zich niet onlogisch. Zo leren we bij Statcounter dat Windows 10 vandaag een marktaandeel van 10,85 procent heeft waardoor het systeem net iets groter dan OS X en iets kleiner dan Windows 8.x is.

De meeste upgrades volgen waarschijnlijk in de loop van 2016. De upgrade naar Windows 10 is nog tot de zomer gratis en tegen die tijd zullen ook de eerste bedrijven migraties uitvoeren.

Lees meer over:

Onze partners