Windows Server 2016 is beschikbaar

13/10/16 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Bron: Datanews

De nieuwe versie van Windows Server, 2016, is algemeen beschikbaar. Microsoft zet met het nieuwe besturingssysteem zwaar in op de hybride cloud.

Windows Server 2016 is beschikbaar

© Belga

Microsoft heeft op zijn site de algemene beschikbaarheid van Windows Server 2016 en System Center 2016 aangekondigd. Klanten kunnen nu vrij het besturingssysteem voor servers kopen. De rtm versie was eerder al uit.

Nieuw aan Windows Server 2016 is dat het gebouwd is als 'cloud ready' systeem, dat inherent hybride-cloudsystemen toelaat. Compatibiliteit met Microsoft's Azure cloudontwikkelingsplatform is uiteraard ingebakken, net als enkele softwarefuncties specifiek voor publieke en private datacenters. Windows Server 2016 laat zich ook, zegt Microsoft, makkelijk van het ene datacenter naar het andere verhuizen, en van private naar publieke cloudomgevingen.

Met dit systeem zet Microsoft stevig in op de hybride cloud, omdat het gelooft dat alle enterprise klanten op termijn naar dat systeem zullen evolueren, 'zelfs die met de meest ambitieuze cloudplannen'. "Enkele applicaties kunnen en moeten naar de publieke cloud gaan," staat in de blog van Microsoft te lezen, "terwijl andere technologische en wettelijke obstakels tegenkomen die hen dat verhinderen."

Lees meer over:

Onze partners