Winkel voor 3D-printen van objecten opent deuren in Brussel

24/09/13 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:37

Bron: Datanews

Op 27 september opent Modell'O Print, de eerste 3D-printshop in België voor consumenten, zijn deuren in Brussel. Je kunt er je eigen objecten laten ontwerpen en printen.

Winkel voor 3D-printen van objecten opent deuren in Brussel

© Modell'O Print

In Sint-Gillis wordt op 27 september Modell'O Print geopend, "de eerste 3D-printshop voor consumenten". Drie soorten 3D-printers (twee modellen van Makerbot, eentje van 3D Systems en eentje van het Nederlandse Ultimaker) maken het mogelijk jouw objecten af te drukken. Modell'O Print is een initiatief van eigenaar en architect Thomas Baldi.

De creaties van Modell'O Print zijn gestoeld op "de verbeeldingskracht van de klanten", aldus Baldi tegenover ZDNet.be. Met andere woorden: in principe kun je in deze winkel al je ideeën laten omvormen tot 3D-geprinte objecten. Zo kan Modell'O Print onderdelen afdrukken die niet langer vindbaar of beschikbaar zijn, is het zelfs mogelijk je eigen lichaam in te scannen en er een miniatuurversie van te laten maken.

Maar er zijn ook nadelen: er wordt voornamelijk met plastic gewerkt, de grondstoffen zijn duur en de afmetingen van voorwerpen zijn gelimiteerd.

Onze partners