WinWinner brengt investeerders en ondernemingen in contact

. © .

Op zoek naar een investeerder? WinWinner staat klaar om te helpen. Op het onlineplatform brengt de start-up ondernemingen op zoek naar kapitaal in contact met private investeerders. Allemaal dankzij de WinWinregelgeving en de Tax Shelter.

“Het is niet eenvoudig als onderneming om je plannen te financieren”, vertelt Matthias Browaeys die WinWinner oprichtte. “Vaak vraagt de bank bij een lening ook eigen inbreng, en die heb je niet altijd. Daarom willen wij hen daarvoor in contact brengen met private investeerders die daarvoor kunnen zorgen. Aan de andere kant is het ook voor potentiële investeerders niet gemakkelijk. Vaak willen ze wel bedrijven helpen, maar raken ze niet wijs uit de regelgeving. Of kennen ze die zelfs niet. De Winwinleningen en zeker de Tax Shelter voor starters zijn zo’n wetgeving die veel te weinig bekend is. Wij lichten die toe aan hen, en begeleiden hen bij alle praktische dingen.”

De diensten van WinWinner bestaan in de eerste plaats uit een online platform WinWinner.be waarop jonge ondernemingen in financieringsnood zichzelf kunnen voorstellen. Een geïnteresseerde investeerder kan hen daaruit selecteren, waarna Browaeys of zijn medevennoot Aelbrecht Van Damme beide partijen aan tafel brengen voor verdere gesprekken en de concrete uitwerking. Want ook begeleiding tijdens het hele traject wordt verzorgd. “Dat kan gaan van de registratie van de winwinlening, berekeningen en simulaties, schattingen bij eventuele faillissementen tot bij de Tax Shelter de hele Administratieve rompslomp. Dat laatste geldt immers als een kapitaalsverhoging en dus komen er ook aandelenuitgiftes et cetera bij kijken”, klinkt het.

Het prijskaartje voor al die vriendelijke hulp? Blijft nog beperkt. “Om je op ons platform te mogen aanmelden vragen we een eenmalige vaste kost van 150 euro”, zegt Browayes. “Daarin zit alle marketing, verspreiding via onze sociale media en dies meer inbegrepen in. Om een dossier volgens de winwinregeling op te starten vragen we 650 euro, een Taks Sheltercase kost je 1350 euro.”

“We houden onze prijzen bewust laag omdat we de drempel voor kleine ondernemingen niet hoog willen leggen”, aldus Browaeys. “We willen immers veel gebruikers, en dat lijkt goed te werken. Elke dag melden zich er één à twee aan. Veel reclame hoeven we dus zelf niet te maken: een ondernemer die via ons een project start schreeuwt dat vaak rond, waardoor zijn netwerk op ons bestaan gewezen wordt, en zo vanzelf de weg vindt naar ons.”

Begonnen als studentenstart-up twee jaar geleden, heeft Browaeys WinWinner volledig gebootstrapt. “Een half jaar geleden ben ik wel geherlanceerd met een nieuwe website, en een medevennoot, maar nu pas zijn we voor het eerst op zoek naar kapitaal. Daarvoor kijken we vooral naar partners als banken die ervoor kunnen zorgen dat het aantal aanmeldingen op ons platform kan verdrie-of viervoudigen. Eventueel willen we ook een eigen startersfonds oprichten, als we genoeg kapitaal kunnen ophalen, maar dat is toekomstmuziek.”

Is WinWinner per definitie een Belgisch verhaal, gezien het op erg specifieke wetgeving steunt? Voor Browaeys hoeft dat niet per sé zo te zijn. “Ons team is erg flexibel, en is zo ingesteld dat we relevante nieuwe wetgeving meteen ook kunnen meenemen in ons aanbod. In theorie zouden we dat dus net zo goed in Nederland kunnen doen, of elders, maar daar zijn we nu niet mee bezig. Laat ons eerst België maar veroveren.”

WinWinner

Maatschappelijkezetel: Gent

Aantal vennoten: 2

Op zoek naar bijkomend kapitaal? Ja. Op zoek naar een partner die meer klanten kan aandragen.

Website:www.winwinner.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content