‘Witte Huis wil onderzoek naar sociale media’

© iStock

Het Witte Huis werkt aan een besluit om onderzoek te laten doen naar mogelijke overtreding van de mededingingsregels door grote socialemediabedrijven als Google en Facebook. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ontwerp voor het besluit van president Donald Trump.

In het stuk staat dat Amerikaanse kartelautorieten grondig zouden moeten gaan onderzoeken of de ondernemingen zich wel aan de wet houden. Maar het proces lijkt zich nog in een vroeg stadium te bevinden. Volgens een anonieme medewerker van het Witte Huis moet het document eerst nog langs allemaal andere overheidsinstellingen. Officieel laat de overheid vrijwel niets los.

Het is al langer bekend dat Trump moeite heeft met bepaalde beeldvorming op sociale media. In augustus klaagde hij nog op Twitter dat sociale media zich discriminerend zouden opstellen tegen Republikeinen en conservatieven in de Verenigde Staten, wiens mening daarom niet goed gehoord zou kunnen worden. Google heeft nog niet gereageerd en Facebook weigerde om commentaar te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content