Zakenreizigers ergeren zich aan laptops

Luc Blyaert

Luc Blyaert

17/02/2012 - 11:52

Eén op drie zakenreizigers ergert zich mateloos aan het dragen van z’n laptop en opladers. De meesten van hen vrezen trouwens dat ze hun laptop zullen moeten blijven meenemen.

De veiligheidsprocedures zijn voor 60% van de zakenreizigers de grootste ergernis. En ook hun familie en vrienden missen ze (48%), maar als derde in de rij van grootste ergernis staat het dragen van laptop en opladers (31%). Ook het invullen van de onkostennota’s achteraf vinden ze maar niets (28%).

Dat blijkt uit het ‘Zakenreizigers rapport 2012’ van Egencia dat 900 Europese zakenreizigers aan de tand voelde.

Drie op vier van de ondervraagden vreest dat ze nog altijd hun laptop zullen moeten meenemen, zelfs al komen er betere smartphones en tablets. 15% hoopt dat ze dan toch minder hun laptop zullen moeten meesleuren. Bijna de helft van de zakenreizigers vindt dat wifi het comfort tijdens de vlucht zal verbeteren. Het mag niet verbazen dat meer beenruimte hier het hoogst scoort (70%).

Hotels zouden in hun kamers opladers moeten voorzien voor mobiele toestellen en computers vindt 3 op 5 zakenreizigers. Ook spanningconverters (44%) staat hoog op de lijst.

Opvallend is dat één op drie ondervraagden vindt dat slippers ook standaard moet voorzien zijn. En nog een weetje: 75% van de zakenreizigers gebruikt zijn gsm als wekker.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

hmtk | 17 februari 2012

Wat zitten die nu toch te mekkeren van opladers. Veel geluk om lader X een laptop van merk Y te laten laden. Grote kans dat het niet lukt wegens "niet herkend als een juist model". En smartphones en tablets laden gewoon op via USB. Is dat nu zo veel om mee te nemen, een stom kabeltje en een stekker van een paar gram?

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan