ZapFi ambieert gratis wifi in 20 Belgische steden

Kristof Van der Stadt

30/11/2011 - 10:24

Wifi-aanbieder ZapFi heeft 1,5 miljoen euro kapitaal van privé-investeerders opgehaald. Bedoeling is om het ‘gratis wifi’-aanbod uit te breiden naar 20 steden in België.

ZapFi werd opgericht in februari 2010 door Gery Pollet en biedt draadloos internet via wifi aan in Brugge. Het sloot daartoe een overeenkomst met het Brugse stadsbestuur om de inwoners en bezoekers draadloos toegang te geven tot het internet.

Inmiddels maakt het bedrijf deel uit van de in Luxemburg gevestigde groep ZapHolding met dochtermaatschappijen in Luxemburg, Nederland, Italië en België.

Via die nieuwe structuur werd dus 1,5 miljoen euro extra kapitaal aangetrokken. “Dat geld gaan we gebruiken om het aanbod uit te breiden naar een 20-tal andere grote Belgische steden als Antwerpen, Gent en Leuven”, zegt Gery Pollet.

ZapFi heeft het managementteam ondertussen ook versterkt. Zo werd Benoit De Lescluze - tot voor kort financieel directeur bij Telenet-dochter Hostbasket - aangetrokken als cfo. Peter Van de Poel, voordien projectverantwoordelijke voor de implementatie van digitale televisie bij onder meer Telenet – is de nieuwe cto. “Met zijn ervaring is hij bij uitstek geplaatst om ons nieuwe platform uit te bouwen”, zegt Pollet.

Verder staat ook internationale expansie op de agenda. Zo start in januari een wifi-aanbod in Rotterdam, waarna ook Luxemburg en Milaan aan bod komen. Pollet hoopt in het eerste kwartaal van 2012 nog een extra kapitaalsverhoging te kunnen doorvoeren.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

Miedaes | 29 december 2011

Stop de gratis bestraling. www.beperkdestraling.org

Ongepast?

munkeh | 30 november 2011

20 andere steden... als het zo goed werkt als in Brugge dan gaan ze niet veel geld binnenkrijgen met hun mobile advertisements. Jammer maar werkt echt niet goed.

Ongepast?

Tealover | 30 november 2011

oliware: mobile advertisements is hoe ze financieren. Als ik me niet vergis is belgacom vdsl2 achterliggende internetconnectie

Ongepast?

oliware | 30 november 2011

Iemand enige idee wat hun businessmodel is ? Snelheid serieus afknijpen zodat je wel 'moet' betalen ? Of via een portal met veel advertenties ?

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan