Zijn dit de 3 meest beloftevolle wearables?

04/11/14 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:28

Een wearable kan meer zijn dan een smartwatch of een slimme bril. Deze drie inventieve draagbare gadgets vielen in de prijzen tijdens de Make It Wearable-competitie van chipmaker Intel.

Zijn dit de 3 meest beloftevolle wearables?

© Nixie

Intel - sinds januari actief op de wearablemarkt met onder meer de Edison-chip ter grootte van een sd-kaartje - is dit jaar gestart met de Make It Wearable-competitie. Deelnemers moesten een draagbaar gadget voorstellen dat werkte met de Edison-chip. In totaal viel er 800.000 dollar (of 640.000 euro) te rapen.

De drie winnaars van deze Intel-competitie zijn nu bekend. Het gaat om volgende wearables:

Nixie

Een armband die kan transformeren in een draagbare drone. Het prototype van deze quadcopter stijgt op vanaf je pols, neemt een foto van jou zonder het momentum te doorbreken en keert dan terug. Het team achter Nixie kreeg als winnaar van de Make It Wearable-competitie een bedrag van 500.000 dollar voor de ontwikkeling van de drone-armband.

Open Bionics

'Low cost but high function': Open Bionics is in de weer met een betaalbare robothand, vervaardigd met een 3D-printer. Deze robotarm moet een pak goedkoper worden dan de huidige protheses (minder dan 1.000 dollar) en toch zeer complexe handelingen kunnen doen. Open Bionics ontving 200.000 dollar van Intel.

ProGlove

De ProGlove is een slimme handschoen, uitgerust met een display en sensoren en bestemd voor bijvoorbeeld fabriekswerkers. Dit gadget monitort wat je doet en traint je. Het ProGlove-team kreeg van Intel 100.000 dollar ter beschikking.

Lees meer over:

Onze partners