‘Zo ben je een van de eersten met een Tesla Model 3’

Met dit beeld lokt Tesla nieuwsgierigen voor Model 3 © .
Wim Kopinga Freelance journalist

Op 31 maart wordt de goedkopere Tesla Model 3 verwacht. Veel mensen zullen er gelijk een willen bestellen en om daarbij te helpen heeft Tesla een blog met uitleg geschreven.

Om een bestelling te plaatsen moet er allereerst 1.000 euro neergeteld moeten worden. Dit geld kan je in een later stadium overigens altijd terugvragen. Om de bestelling te plaatsen zijn er twee manieren: online of in een winkel van Tesla. Het laatste heeft voorkeur van de fabrikant en daarom krijg je via die weg een betere plaats in de wachtrij. In België kan dat in Brussel, Antwerpen en Gent. Tesla heeft voor iedere regio een aparte wachtrij waarbij mensen die al een Tesla hebben voorrang krijgen.

Vervolgens begint het lange wachten, want de productie van de Model 3 begint pas eind 2017. Dan zijn eerste de Amerikaanse west- en vervolgens oostkust aan de beurt. Europa en Azië staan vervolgens in de rij.

Wat de Model 3 zal kosten is nog niet precies bekend. Maar in de Verenigde Staten zal hij 35.000 dollar kosten. De verwachting is dat hij omgerekend hier even duur zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content