Zo stop je apps van het posten op Facebook onder jouw naam

01/12/15 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:16

Het kan vervelend zijn dat apps toegang hebben tot je Facebookprofiel. Zo ontzeg je vervelende apps de toegang tot Facebook.

Zo stop je apps van het posten op Facebook onder jouw naam

Facebook © iStock images

Om een app te kunnen gebruiken moet je vaak een account aanmaken. De makkelijkste en snelste manier hiervoor is vaak door met één klik in te loggen met je Facebookprofiel. Maar door op die manier een account aan te maken ga je vaak akkoord met een aantal voorwaarden waar je helemaal niet op zit te wachten. Bijna altijd worden de gegevens van je openbare profiel opgevraagd, voor de meeste mensen is dit geen ramp. Maar veel apps vragen ook toegang tot je contactenlijst, geboortedatum, woonplaats en het recht om berichten onder jouw naam op Facebook te plaatsen.

Om de app toch te gebruiken stem je in met de voorwaarden, al ben je het er niet mee eens. Gelukkig is er een pagina voor instellingen waar je de rechten van iedere app in kunt perken:

  1. Ga op je desktop naar Facebook en klik op het pijltje naar beneden (rechtsboven).
  2. Klik op instellingen
  3. Klik in het linker menu op Apps
  4. Klik op alles weergeven

Hier zie je alle apps die toegang hebben tot je Facebook. Door op het potloodje naast de app te klikken kan je kiezen wat een app allemaal wel en niet mag. Door het blauwe vinkje achter "Berichten plaatsen" weg te halen, is het niet meer mogelijk om onder jouw naam berichten te plaatsen.

Zo stop je apps van het posten op Facebook onder jouw naam

© .

Bij sommige apps staat er (Verplicht) achter een optie. Als je het daar niet mee eens bent kan je hem uiteraard verwijderen. Maar als je die app toch wilt blijven gebruiken is het mogelijk om berichten alleen aan jou te tonen op je tijdlijn. Zo hebben Facebookvrienden hier toch geen last van. Dit doe je door de Appzichtbaarheid op 'Alleen ik' te zetten.

Andere instellingen die aangepast kunnen worden zijn onder meer de gegevens die een app van jou (en je vrienden) mag verzamelen en of je meldingen wilt ontvangen. (WK)

Onze partners