Zorg voor een up-to-date huurcontract met LeBonBail

© BELGA

Van plan te huren of te verhuren? Dan ken je wel die online zoektocht naar een goed en vooral up-to-date modelcontract. De nieuwe start-up LeBonBail zorgt ervoor dat je niet moet twijfelen, én redt in een klap ook een half bos aan bomen.

“Het is verdorie het meest gebruikte contract ter wereld, maar het meest veronachtzaamde”, zucht Régis de Boisé van LeBonBail. Jarenlang was hij CFO van een aluminiumproducent, maar toen hij zelf eens iets wilde verhuren en op zoek ging naar een goed modelcontract, zag hij plots het licht. “Je kan je suf googlen want er zijn modelcontracten genoeg, maar van geen ben je zeker of ze de laatste wetgeving volgt of dat ze niet vijftien onbegrijpelijke maar overbodige clausules bevat.”

“Dan maar zelf”, dacht de Boisé, en hij richtte LeBonBail op. Met eigen geld bouwde hij een platform waarop de verhuurder in minder dan tien minuten een volledig en gepersonaliseerd huurcontract kan opstellen, aangepast aan de wettelijke vereisten van de regio, of dat nu Vlaanderen, Wallonië of Frankrijk is. “Het modelcontract is opgesteld door een jurist, die ook de nodige aanpassingen zal doen mocht de wetgeving veranderen”, klinkt het. “Zo ben je altijd zeker dat je de meest recente regels volgt.”

Met een klik op de knop gaat het contr act zo naar de huurder, die maar digitaal te ondertekenen heeft. “Je wil niet weten hoeveel bladzijden zo’n contract is, en wat voor stapel papier dat in uitgeprinte vorm betekent”, zegt de oprichter van LeBonBail. “Dit bespaart heel wat bomen een einde in de versnipperaar. En wat meer is: we zorgen ook voor opvolging, want op het einde van de huurtermijn sturen we een waarschuwing naar beide partijen om te zien of er actie nodig is.”

Lief van de Boisé dat hij die service gratis houdt, maar voor u hem van filantropie verdenkt: er zit wel degelijk een businessplan achter. “Ik wil partnerschappen met andere services aangaan. Wie huurt, moet verhuizen, heeft een brandverzekering nodig. Wie verhuurt kan misschien een vastgoedagentschap gebruiken. Dus krijg je bij het verzenden van je contract meteen ook de vraag of je van zo’n dienst gebruik wil maken, en brengen we je desgewenst in verbinding met een verzekeraar of verhuizer. Je moet je toestemming geven – geen sprake ervan dat we je gegevens ongevraagd doorspelen – en dan nemen zij opnieuw contact met je op. Zij betalen wel een commissie per maand om hen op te nemen in die conversatie.”

Draait dat wat? De CEO knikt bevestigend. “We hebben op dit moment op elk vlak al een partner weten te overtuigen, en een jaar na de lancering werden al zo’n 20.000 contracten afgesloten via het platform, waarvan 5000 in België en 15.000 in Frankrijk. Nu denken we verder. We hebben ons inschrijvingsformulier immers zo geconcipieerd dat het onafhankelijk van de rest van de site werkt, en dus kan het net zo goed geïntegreerd worden op andere sites die modelcontracten willen aanbieden – vanzelfsprekend wel met vermelding van onze naam, en met onze partnerschappen incluis. Zo moeten we ons bereik een pak groter kunnen maken, en willen we stelselmatig groeien. Het is nu zaak om ook op dat vlak deals aan te gaan.”

De Boisé gelooft rotsvast in de toekomst van zijn bedrijf. “Nu we gelanceerd zijn, zie ik het zichzelf wel langzaam ontwikkelen. Business is ongoing, nieuwe investeringen zijn voorlopig niet nodig of het zou moeten zijn om in een volgend land te kunnen lanceren, maar daar zijn voorlopig geen plannen voor.”

LeBonBail

Maatschappelijke zetel: Brussel

Aantal vennoten: 1

Op zoek naar bijkomend kapitaal? Neen.

Website:www.lebonbail.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content