Zuckerberg reageert op video politiegeweld

08/07/16 om 10:55 - Bijgewerkt op 11/07/16 om 15:46

Bron: Datanews

Mark Zuckerberg heeft zijn medeleven gestuurd naar de familie van Philando Castile, die woensdagavond werd doodgeschoten door de politie. De verloofde van Castile postte de gebeurtenissen meteen na de schietpartij live op Facebook.

Zuckerberg reageert op video politiegeweld

© belga

"De beelden die we hebben gezien zijn expliciet en hartverscheurend, en laten de angst zien waarin miljoenen mensen dagelijks leven. Alhoewel ik hoop dat we nooit meer een video als deze hoeven te zien, herinnert het ons eraan waarom het belangrijk is samen te komen en een meer open en verbonden wereld te creëren - en hoever we daarin nog hebben te gaan", schrijft de oprichter van Facebook op zijn sociale medium.

In het filmpje, geplaatst door middel van Facebook Live, vertelt Diamond Reynolds in de camera wat er de minuten daarvoor gebeurd is. Volgens de verloofde van Philando Castile werd de auto tot stoppen gemaand vanwege een kapot achterlicht. Castile vertelde de politieagent dat hij gewapend was en daar een vergunning voor had. Hij pakte zijn portemonnee voor zijn rijbewijs, en werd daarop in de arm geschoten. Reynolds besloot het incident vast te leggen.

Ze werd tijdens de livestream op Facebook aangemoedigd te blijven filmen. Op het tien minuten lange filmpje is te zien hoe de toestand van Castile verslechtert en Reynolds en haar vierjarige dochter in een politiewagen worden gezet.

(ANP, FT)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info