Zwak overgangsjaar voor RealDolmen

Pieterjan Van Leemputten

RealDolmen zet matige jaarresultaten neer, maar het bedrijf klopt zich op de borst dat het met een nieuwe structuur een betere toekomst tegemoet gaat.

RealDolmen zet matige jaarresultaten neer, maar het bedrijf klopt zich op de borst dat het met een nieuwe structuur een betere toekomst tegemoet gaat.

De omzet van RealDolmen kwam op 237,7 miljoen euro, een daling van 8 procent op jaarbasis. De Rebit bedroeg maar 1,7 miljoen euro of 0,7 procent en er was een verlies van 14,9 miljoen euro.

“De resultaten van het afgelopen jaar zijn niet goed, zelfs gezien in functie van de moeilijke economische situatie, zoals eerder gezegd, moet het afgelopen jaar als een overgangsjaar beschouwd worden. De zwakkere operationele prestaties en belangrijke eenmalige gebeurtenissen beïnvloedde het resultaat van het afgelopen jaar,” zegt algemeen directeur Marc De Keersmaecker in een verklaring.

De lage omzet is voor een deel te wijten aan de sterke daling bij zijn infrastructure products (-20,6 procent, naar 65,7 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar) en dit zowel in België als Luxemburg. Dat ligt volgens het bedrijf vooral aan het economisch klimaat, maar ze wordt deels benadrukt door het sterke resultaat van vorig jaar.

De afdeling Professional Services kende een omzetdaling van 5,5 procent, goed voor 131,3 miljoen euro. Business solutions kende wel een omzetgroei met 10,9 procent naar 40,4 miljoen euro.

RealDolmen wijt de resultaten aan zwakke prestaties van de activiteiten in combinatie met eenmalige uitgaven. Zo was er een verlies van 14,9 miljoen euro door waardevermindering op goodwill en eenmalige uitgaven voor optimalisatie.

Die optimalisatie belooft een betere toekomst waarbij het bedrijf naar eigen zeggen start met een verbeterde financiele structuur met 23,6 miljoen euro cash zonder netto schuld.

“We starten dit nieuwe boekjaar met een volledige geïmplementeerde nieuwe organisatie, een versterkte positie in Wallonië, enkele nieuwe oplossingen die klaar zijn voor een roll-out, een geoptimaliseerde kostenbasis na een optimalisatieplan, een sterke financiële structuur met beperkte schulden en een surplus aan geldmiddelen die ruimte geven voor externe groei,” Aldus De Keersmaecker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content