DECT-telefoon met veel functionaliteit

De AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F is wellicht niet alleen de DECT-telefoon met de langste naam ter wereld, maar ook met de meeste mogelijkheden, zeker in combinatie met een AVM Fritz!-router met ingebouwd DECT-basisstation.

De AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F is wellicht niet alleen de DECT-telefoon met de langste naam ter wereld, maar ook met de meeste mogelijkheden, zeker in combinatie met een AVM Fritz!-router met ingebouwd DECT-basisstation.


Op internetrouters met ingebouwde DECT-centrale van AVM kun je tot zes FRITZ!Fon MT-F’s of andere DECT-handsets registreren. Dat levert je een telefooncentrale op met ondersteuning voor de nieuwste DECT- en internettelefoniestandaarden en extra’s zoals meerdere interne of externe antwoordapparaten, alarmen, telefoonboeken, baby monitor en ontvangst van e-mail, rss-feeds, podcasts en internetradiostations op elke MT-F handset.


De blinkend zwarte FRITZ!Fon MT-F is 1,4 cm dun, 15 cm hoog en 5 cm breed. De handset weegt 92 g en ligt goed in de hand. Het kleurenscherm biedt een resolutie van 240 x 320 pixels met 262.000 kleuren. De MT-F heeft op de zijkant een 3,5mm aansluiting voor een apart verkrijgbare headset om mee te bellen of naar muziek te luisteren.


De menu-, functie- en cijfertoetsen zijn groot en duidelijk. De menugestuurde bediening is eenvoudig en vanzelfsprekend. Hou er wel rekening mee dat de MT-F geen Nederlandstalige menu’s aan boord heeft.


DECT-functies

Als je een FRITZ!Box hebt, kun je de MT-F registreren via een wizard in het DECT-menu van de router. Die test zelfs of de verbinding werkt door de telefoon na de registratie te laten rinkelen. Eenvoudiger kan het niet. Gebruik je de handset met een andere DECT-server dan moet je uiteraard de instructies van die server volgen.


De MT-F ondersteunt de nieuwste DECT-standaarden, waaronder DECT-GAP (= compatibiliteit met apparatuur van andere fabrikanten), CAT-iq (= hogere geluidskwaliteit bij internettelefonie via DECT) en DECT Eco. Die laatste functie is interessant voor gebruikers die zich zorgen maken over de straling in huis. Ze schakelt immers het DECT-radionetwerk uit als de handset (of alle handsets indien er meerdere zijn) in slaapstand gaan. Uiteraard moet de basis of DECT-server ook Eco ondersteunen, maar dat is het geval bij de FRITZ!Box-routers. Ook moeten alle aangesloten handsets zonder uitzondering de Eco-modus ondersteunen; anders blijft het radionetwerk permanent in de lucht.


De verwisselbare Li-ion batterij van 750 mAh houdt het tot zes dagen uit in standby en biedt tot vijf uur spreektijd. Het eerste kunnen we bevestigen, het tweede niet omdat we niet zolang achtereen gebeld hebben. De autonomie hangt natuurlijk ook af van je gebruik. Als je bijvoorbeeld regelmatig naar internetradio’s luistert via de MT-F loopt de batterij natuurlijk sneller leer.


Conclusie

De AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F is de perfecte DECT-telefoon om te gebruiken in combinatie met een AVM Fritz! router met ingebouwd DECT-basisstation. Hij werkt natuurlijk ook samen met DECT-basisstations van andere merken, maar dan mis je de vele extra’s die deze handset biedt in combinatie met een AVM-router. Dan is hij trouwens ook te duur. Maar samen met een FRITZ!Box is dit wel een erg interessante DECT-handset die in dat geval omwille van de extra mogelijkheden zijn prijs van 79 euro wel waard is. Alleen jammer dat de MT-F geen Nederlands spreekt.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content