HTC Sensation maakt naam waar

Bijna alle nieuwe smartphones van HTC gebruiken het populaire Android-besturingssysteem. Zo ook de nieuwe HTC Sensation met een 4,3-inch touchscherm die we hebben getest.

Bijna alle nieuwe smartphones van HTC gebruiken het populaire Android-besturingssysteem. Zo ook de nieuwe HTC Sensation met een 4,3-inch touchscherm die we hebben getest.


Bijna de hele voorzijde van de HTC Sensation wordt in beslag genomen door het grote aanraakgevoelige scherm met qHD-resolutie (540 x 960). Rondom het scherm zit een glanzende, zwarte rand verwerkt. Net onder het scherm, in de zwarte rand, zien we vier aanraakgevoelige Android-toetsen (home, menu, terug, zoeken).


De HTC Sensation beschikt over een 1,2 GHz dual core processor en 768 MB ram-geheugen. Het toestel beschikt bovendien over een intern geheugen van 1 GB dat je kan uitbreiden via een microSD-geheugenkaart (SD 2.0 compatibel). Verder heeft het toestel veel sensoren aan boord om het gebruiksgemak te verhogen: een gyrosensor, een G-sensor, een nabijheidssensor, een lichtsensor en een digitaal kompas.


Verbinden met internet kan via 3G (tot 14,4 Mbps down & tot 5,76 Mbps up), GPRS, EDGE en wifi. Natuurlijk beschikt de Sensation ook over Bluetooth 3.0 met EDR en ondersteuning voor het A2DP profiel dat draadloze stereo audio mogelijk maakt. Een ingebouwde GPS antenne staat in voor de positiebepaling en het toestel ondersteunt ook usb en wifi tethering, zodat je de internetverbinding van de Sensation kan delen met andere toestellen.


Lockscreen

De HTC Sensation draait Android 2.3.3 (Gingerbread) met HTC Sense 3.0. Nieuw is onder andere het lockscreen dat bestaat uit een activatiering die je kan gebruiken om de telefoon geheel of gedeeltelijk te unlocken. Wanneer je de ring naar het midden van het scherm sleept, ontgrendelt het toestel volledig. Dit is erg vernieuwend in vergelijking met het slepen op bijvoorbeeld de HTC Hero.


Nog handiger is het feit dat enkele toepassingen meteen toegankelijk zijn door deze in de activatiering te slepen. Standaard kan je volgende toepassingen activeren door ze simpelweg in de ring te slepen: ‘Telefoon’, ‘Mail’, ‘Camera’ en ‘Berichten’. Het lockscreen kan ons echt bekoren, niet alleen omdat belangrijke toepassingen sneller toegankelijk zijn, maar ook omdat het gewoon erg fraai is opgebouwd. Leuk is ook het 3D-effect wanneer je door de homescreens scrollt.


Camera

De HTC Sensation beschikt over een primaire acht megapixel kleurencamera met autofocus en dubbele LED-flits. De Sensation heeft verder ook nog een secundaire VGA camera op de voorzijde, zodat videotelefonie tot de mogelijkheden behoort. De foto’s die we buiten nemen met de 8 megapixel camera vertonen veelal onscherpte en ruis. Ook de kleuren zijn niet altijd 100 % natuurgetrouw. De detailfoto’s die we maakten, waren dan weer wel van goede kwaliteit. De foto’s die we binnen namen, zijn er nog slechter aan toe dan de foto’s die we buiten namen. Deze vertonen zeer veel ruis en onscherpte.


Conclusie

De HTC Sensation (549 euro) is een zeer degelijke smartphone die in bijna alle opzichten goed presteert. Alleen van de primaire acht megapixel camera hadden we heel wat meer verwacht. Dankzij HTC Sense 3.0 stijgt het gebruiksgemak aanzienlijk. Vooral het nieuwe lockscreen, waarmee je met een vloeiende beweging de belangrijkste applicaties kan activeren, is een grote stap voorwaarts. Dankzij de gebruiksvriendelijke wizard kan je het toestel bovendien eenvoudig instellen en in gebruik nemen.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content