LG smartphone met dual-core processor

LG rustte de Optimus 2X Speed Android smartphone uit met een een Nvidia Tegra 2 dual-core processor die je ook aantreft in verschillende recente Android-tablets. Een test.

LG rustte de Optimus 2X Speed Android smartphone uit met een een Nvidia Tegra 2 dual-core processor die je ook aantreft in verschillende recente Android-tablets. Een test.


De LG Optimus 2X is uitgerust met een System on a chip (SoC). Een SoC bundelt een groot aantal componenten van een computersysteem op één enkele chip. Het zijn kant-en-klare systemen die de producenten van smartphones en tablets direct kunnen integreren in hun toestellen.


De LG Optimus 2X is uitgerust met de NVIDIA Tegra 2 SoC. Die heeft een dual-core ARM Cortex-A9 CPU en een ultra-low power (ULP) GeForce GPU voor de grafische toepassingen. De twee processorkernen van de Optimus 2X Speed beschikken beide over een kloksnelheid van 1GHz en 1MB L2 cachegeheugen. De NVIDIA Tegra 2 kan bovendien 1080p video decoderen en encoderen. De chip ondersteunt daarnaast ook alle gangbare audio-indelingen.


Uiterlijk

LG Optimus 2X Speed voorzien van een strak en fraai design. De voorzijde biedt plaats aan het 4-inch WVGA-capacitieve touchscreen. De schermrand is uitgevoerd in glanzend zwart met een (licht) grijze boord. Net boven het scherm bevinden zich een luidspreker, een nabijheidsensor en een 1,3 megapixel secundaire camera. Net onder het scherm zien we vier menu-toetsen.


De bovenzijde van het toestel biedt plaats aan een 3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting, een hdmi-poort en de aan-uit/vergrendeltoets. Op de rechterzijde treffen we twee volumetoetsen aan en op de onderzijde zien we de microfoon, een microUSB-aansluiting en een luidspreker. Tot slot vinden we op de achterzijde ook de camarelens en flitser van de primaire, 8 megapixel camera.


Applicaties

De Optimus 2X Speed is voorzien van Android 2.2.2 (Froyo). LG gebruikt dus een oudere Android-versie voor de Optimus 2X Speed dan Sony Ericsson voor de Xperia arc (Android 2.3, Gingerbread). LG plant wel een update naar versie 2.3. De LG Optimus 2X Speed werkt met Android 2.2.2 gelukkig ook zeer vlot en beschikt over een intuïtieve user interface. Op de zeven Android-bureaubladen kan je sneltoetsen, mappen en widgets naar keuze plaatsen. LG levert zelf bovendien een groot aantal widgets mee met de Optimus 2X Speed.


Je kan vlot typen op de Optimus 2X Speed dankzij het virtuele toetsenbord met voorspellende woordinvoer. Bellen en sms’en verloopt vlot en probleemloos. Via Android Market kan je het toestel uitbreiden met allerlei gratis en betalende applicaties. De LG App Advisor is een door LG samengestelde en up-to-date gehouden lijst met toepassingen die volgens LG extra interessant zijn. Handig om een beetje overzicht te krijgen in het stilaan overweldigende aanbod aan Android-apps.


Conclusie

De LG Optimus 2X Speed is een zeer krachtige smartphone die dankzij de NVIDIA Tegra 2 chipset mooi grafische prestaties neerzet. De gebruiksvriendelijke user interface van Android in combinatie met de gebruikte hardware maakt van deze smartphone een multimediale allrounder. Qua fotokwaliteit doet de Sony Ericsson Xperia arc het beter, maar al bij al is dit een prima toestel en krijg je veel waar voor je geld. Nu nog wachten op de update naar Android 2.3 en het plaatje is compleet.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content