Review: erg compacte powerbank voor iPhone

16/11/15 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:39

Bron: Datanews

We testten de Leitz Complete Power Bank with Lightning Cable 1350 mAh, een externe batterij die het formaat heeft van een kredietkaart en die een iPhone 5 of hoger bijlaadt dankzij de geïntegreerde Lightning-kabel.

Review: erg compacte powerbank voor iPhone

Leitz Power Bank with Lightning Cable © Leitz

De Complete Power Bank with Lightning Cable 1350 mAh van Leitz weegt 40 gramm en heeft het formaat van een kredietkaart, maar is met zijn 5 mm wel iets dikker. Toch kun je deze erg compacte powerbank eventueel in je portefeuille steken, al ga je er dan best niet op zitten om beschadiging te voorkomen.

De powerbank van Leitz is uitsluitend bedoeld voor het bijladen van een Apple iPod of iPhone met Lightning-stroomaansluiting. De 2 cm lange Lightning-kabel is vast geïntegreerd in de powerbank en klikt vast in de zijkant wanneer hij niet wordt gebruikt.

Merkwaardig genoeg laad je deze powerbank niet op via een Lightning-adapter. De laadpoort is van het micro usb b-type. Een usb-naar-micro usb-kabeltje wordt meegeleverd, maar voor een usb-voeding moet je zelf zorgen. Je kunt de meegeleverde stroomkabel natuurlijk gewoon in de lader van je Apple-apparaat steken om de powerbank op te laden. Elke andere 1A usb-lader doet ook dienst. Het opladen duurt ongeveer vier uur.

Volgens onze metingen heeft deze powerbank een efficiëntie van 50% en levert ze dus in de praktijk 680 mAh, voldoende om een lege Apple iPhone 6 37% op te laden. Voor noodgevallen kan dat handig zijn, vooral omdat je deze powerbank zo gemakkelijk mee kunt nemen. Alleen betaal je er relatief veel voor.

Conclusie

De Leitz Complete Power Bank with Lightning Cable 1350 mAh moet het vooral hebben van zijn extreme draagbaarheid. Je kunt er de batterij van je Apple iPod of iPhone met Lightning-connector in de praktijk met 680 mAh mee bijladen. Voor de extreme draagbaarheid betaal je ook een vrij extreme prijs.

Adviesprijs: 41 euro

Bron: www.diskidee.be

Onze partners